Kobani'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşırken yaralanan ve Türkiye tarafında tedavi gören Kobanililerin kaldıkları yere baskın yapılarak gözaltına alınmalarının ardından, Kobanililerden 4'ünün tutuklandığı öğrenildi.

ANF'deki habere göre, önceki gün Kobani'de yaşanan çatışmalarda farklı tarihlerde yaralanan ve AFAD’a kayıtları ve resmi girişleri olduğu söylenen Kobanili 6 yaralının tedavi gördüğü bağ evine yapılan baskında 10 kişi gözaltına alınmıştı. 48 saat gözaltından kalan 10 kişi sabah saatlerinde Urfa Adliyesi'ne sevk edilmişti. Urfa Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan biri çocuk 3 refakatçi ve 2 yaralı serbest bırakılmıştı. Bağ evinin sahibi Mustafa Çiçek ve 4 yaralı ise "Yasa dışı silahlı örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 yaralı, TCK 314/2. Madde'den “Yasa dışı silahlı örgüte üye olmak” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı mahkeme yaralıların tedavi edildiği bağ evinin sahibi olan Mustafa Çiçek hakkında ise aynı madde uyarınca tutuklama kararı verdi.

Tutuklanan 5 kişi Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

2 YARALININ DURUMU AĞIR

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi veren Avukat Sevda Çelik Özbingöl, tutuklanan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Özbingöl iki kişiden birinin sırtından yaralı olduğunu ve doktorlarının ikinci bir ameliyata ihtiyacı olduğunu aktardığını söyledi. Diğer tutuklunun ise elinden sakat kalma riski olduğunu ve acilen ameliyat edilmesi gerektiğini aktardı.