KCK’nin aldığı karar doğrultusunda 8 Mayıs’ta geri çekilmeye başlayan PKK'nin 2. gerilla birliği de bugün PKK'nin askeri kanadı olan HPG'nin kontrolünde bulunan Medya Savunma Alanları'na ulaştı.

ANF'nin haberine göre, gerilla kontrolündeki alana ulaşan 15 kişiden oluşan birliğin Botan bölgesinden (Şırnak, Siirt, Hakkari) geldiği öğrenildi.

Seyda Gabar ile Sosin Alan komutasındaki gerilla birliği, saat 08.00 sularında 2 kurye eşliğinde Medya Savunma Alanlarına giriş yaptı.

'HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI YÜRÜYÜŞÜMÜZ UZADI; TÜRK ORDUSU VE KORUCULAR SÜREKLİ FAALİYETTE'

Gerilla birliği adına Seyda Gabar ve Sosin Alan, burada medya mensuplarına açıklama yaptı.

Hava şartlarının yürüyüşlerini uzattığını kaydeden Seyda Gabar, Türk ordusu ve korucuların sürekli olarak faaliyet halinde olduğunu belirtti.

Umutlu olduklarını söyleyen Gabar, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısına sonuna kadar uyacaklarını kaydetti.

HPG: İKİNCİ GERİLLA BİRLİĞİ ULAŞTI

Bu arada, söz konusu birliğin alana ulaşmasıyla ilgili açıklamada bulunan PKK'nin askeri kanadı olan HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), "Demokratik kurtuluş özgür yaşamı inşa hamlesi çerçevesinde gerillalarımızın kuzey Kürdistan'dan başlattığı geri çekilmenin ikinci gurubu 15 Mayıs günü Medya Savunma Alanlarına ulaşılmıştır" dedi. 

İlk gerilla birliği dün sabah saatlerinde HPG kontrolündeki alana ulaşmıştı. PKK'nin 'Van Eyaleti' olarak belirttiği bölgeden yola çıkan ve 15 kişiden oluşan gerilla birliği dün sabah saat 06.30'da HPG'nin kontrolündeki alanlara giriş yapmıştı.

Birlik adına konuşan Cigerxwin Fırat da keçif uçuşları ve askeri hareketlilik nedeniyle ancak 7 günde geldiklerine dikkat çekmişti.