ANKARA - Artvin'in Hopa ilçesinin AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olayları protesto için Ankara'da düzenlenen gösteri nedeniyle gözaltına alınanlardan 15'i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen 18 kişi soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Halkevleri üyesi 2 kişi de haklarındaki yakalama emri nedeniyle avukatları eşliğinde adliyeye geldi. Savcılık tarafından ifadesi alınan 20 kişiden 17'si, ''terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına faaliyet göstermek, kamu malına zarar vermek, polise mukavemet, toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet'' gibi çeşitli suçlardan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan 17 kişiden 15'i tutuklandı.

Böylece Hopa olaylarıyla ilgili olarak Ankara'daki tutuklu sayısı 20'ye çıktı. 13 kişi de Artvin'de tutuklu bulunuyor. Dolayısıyla Hopa olayları nedeniyle 33 kişi tutuklanmış oldu.

Başbakan bir yandan 'seçimlerde olanları unutalım, helalleşelim' derken 2. Hopa operasyonu sonucunda da 15 kişi daha tutuklanmış oldu.

BDP'ye yönelik operasyon, gözaltı ve tutuklama sayılarını ise vermemiz mümkün değil... Kürtlere yönelik 'helalleşme' zaten aralıksız sürüyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde 'helalleşmeler' nerelerde sürecek...

DEMOKRAT HABER