Dün Demopkrat Haber’de de yer alan Vatan Gazetesi’nin haberinde Türkan Şoray ve Şener Şen’in rol aldığı "İkinci Bahar" adlı dizideki bir figüranın, 12 Eylül’deki işkence olaylarına karıştığı öne sürülmüştü. (burada >>>)

 

12 Eylül dönemindeki işkence iddialarını soruşturan savcılığa yapılan bir ihbar sonucu, sanat dünyası Şener Şen ile birlikte "İkinci Bahar" adlı dizide rol alan figuranı aramaya başladı. İhbarda bu dizide kısa süre rol alan bir figüranın, 12 Eylül’deki işkence olaylarına karıştığı öne sürüldü. Sosyal medyada, "Gestapo figüran kim?" soruları sorulurken çeşitli, yorumlar da yapıldı.

 

İzmir Özel yetkili savcılığına ifade veren Hasan Kaplan, 12 Eylül’de kendisine işkence yapan “Gestapo” lakaplı Astsubayı, "İkinci Bahar" adlı dizide figüran olarak gördüğünü savundu. 11 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Hasan Kaplan, darbe döneminde İzmir, Ankara, Amasya ve Erzincan’da işkence gördüğünü anlattı. Kaplan, “Bana işkence yapan Gestapo lakaplı astsubayı, İkinci Bahar dizisinde oynarken gördüm, Ali Haydar karekterindeki Şener Şen’in olduğu bir sahnede vardı’’ dedi. (gazeteport)