G.Ü, 2010 yılında PKK’ye katıldı. 2014 de ise kardeşi Zinar Ü., IŞİD’e katıldı. Zinar, Facebook hesabından ‘YPG’lilerin kafalarını keseceğiz’ paylaşımında bulununca da ailesi Adana’yı terk etmek zorunda kaldı.

grihat.com'dan Fatih Yağmur'un haberine göre; 4 yıl kadar önce G.Ü., PKK’ye katılmak üzere dağa çıktı. Aradan geçen bir kaç ayın ardından ise evine geri döndü. G.Ü.’nün kardeşi Zinar ise geçen aylarda IŞİD’e katıldı.

Haberde Zinar’ın IŞİD üyeleriyle Facebook üzerinden bağlantıya geçtiği ifade ediliyor. Facebook üzerinden iletişim kurmasının ardından Adana’da kendilerine ‘selefiler’ diyen gruplarla irtibatı sağlanıyor. Sonrasında ise IŞİD saflarında ‘cihatçı’ olmak için Suriye’ye gönderiliyor.

'YPG'LİLERİN KAFASINI KESECEĞİZ'

Suriye’de silahlı eğitim alan Zinar, eğitimi sırasında elinde ağır silahlarla çektiği fotoğrafları arkadaşlarının ifadesine göre Facebook sayfası üzerinden yayınlıyor ve Facebook’tan cihada katılmaları için de arkadaşlarına çağrıda bulunuyor. Zinar, Facebook üzerinden “YPG militanlarınının kafalarını keseceğiz” gibi çeşitli paylaşımlarda da bulunuyor. Bu paylaşımlarının ardından ise ailesi Adana’dan bir gecede ayrılmak zorunda kalıyor ve başka bir şehre taşınıyor.

'SADECE BİR MAHALLEDEN IŞİD'E GİDEN 20 KİŞİ'

Habere göre Adana’da Zinar gibi bir çok genç, IŞİD yanlıları tarafından Suriye’ye ‘cihatçı’ olmak üzere gönderildi. IŞİD’e katılanlar ile ilgili sadece bir mahallede 20’ye yakın isim sayılıyor.

Fatih Yağmur, IŞİD’e katılanların aileleriyle yaptığı görüşmelerde aldığı yanıtların neredeyse aynı olduğunu aktarıyor: “Bizim böyle bir evladımız yok artık.”

Ailelerin konuşmak istemediğini belirten Yağmur, özellikle Irak’ta IŞİD’in yaptığı katliamların Adana’da Kürtlerin yaşadığı bölgelerde büyük bir öfke birikimine neden olduğunu belirtiyor.

"ÖRGÜTLENME ALANI FACEBOOK VE CAMİLER"

Yağmur, haberinde, IŞİD yanlılarının örgütlenme alanının Facebook ve camiler olduğuna dikkati çekiyor ve şunları aktarıyor: Facebook sayfaları aracılığıyla sempatizan toplayan örgüt üyeleri, camilerde Facebook üzerinden irtibata geçtikleri kişilerle toplantılar yapıyor. Kendilerini ‘selefiler’ olarak adlandıran ve IŞİD’e destek veren bazı gruplar camileri mesken tutmuş durumda. Bir çok bölgedeki camilerde örgütlenmişler. Cami cemaatleri ise çaresiz. Polisin bu gruplarla ilgili herhangi bir çalışma yapmıyor oluşundan yakınıyorlar. Bu konuda sadece Kürt mahallelerinde bulunan camilerin cemaatleri çözüm bulmuş kendilerince. Camiye gelen bu gruplarla beraber görülen gençlerin bir süre sonra IŞİD’e katılmalarının ardından cami cemaatinin hedefi haline geliyorlar. Kürtler, camilerinden bu grupları kovmaya başlıyor ve uzaklaştırılıyor. Adana Emniyeti ise şu ana kadar bu gruplarla ilgili bir çalışma yapmış durumda değil.