ANKARA- Eski Özel Harekâtçı Polis Ayhan Çarkın’ın itiraflarıyla derinleşen ‘fail meçhul cinayetler soruşturmasında’ savcılık, o dönemde işlenen cinayetlere ilişkin çarpıcı bir detaya ulaştı. Özel yetkili savcılık, iş adamları Behçet Cantürk ve Fevzi Arslan cinayetlerinde 9 mm Beretta marka silahın kullanıldığını tespit etti. Geçen ay eski MİT’çi Mehmet Eymür de savcılığa verdiği ifadesinde, Cantürk ve Arslan’ın meşhur ‘ölüm listesinde’ olduğunu söylemişti. Savcılık daha önce de ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural ile Avukat Yusuf Ekinci cinayetindeki mermilerin de aynı olduğunu belirlemişti.

 

Eski MİT’çi Eymür, geçen ayki ifadesinde Behçte Cantürk ve Arslan cinayetiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Tarık Ümit’in evinde yaptığımız görüşmede ‘40 kişilik bir ölüm listesi’ olduğunu söyleyerek bu listeyi bana verdi. Bunlardan bazılarının üzeri çizilmiş ve infazları vardı. Gördüğüm kadarıyla Behçet Cantürk ismi de çizilenler arasındaydı. Yine bana sormuş olduğunuz Şahin Arslan, Fevzi Arslan ile Medet Serhat, İsmail Karaoğlu cinayetleri de yukarıda belirttiğim ekip tarafından işlenen cinayetlerdir.”

 

FİRMALAR SORULDU

 

Bu arada soruşturma kapsamında 1994’te kaybolan dönemin Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan cinayetiyle ilgili olarak da savcılık, Sağlık Bakanlığı’na “Aynı zamanda eroin üretiminde kullanılan asit ihalelerinin kimlere verildiği”ni sordu. Savcılık ayrıca Gümrük Müsteşarlığı’na da “Söz konusu asitlerin hangi firmalar tarafından ithal edildiğini” sordu. Sağlık Bakanlığı’nın cevabi yazısında ise o dönemdeki ihalelere ilişin kayıtların aradan uzun zaman geçmiş olması nedeniyle imha edildiği belirtildi. Savcılık kaynakları, Gümrük Müsteşarlığı’nın ise henüz yanıt vermediğini ifade etti.

 

Ayhan Çarkın, 17 Ağustos 2011 tarihinde verdiği ifadesinde, “Namık Erdoğan’ı Ahmet Demirel ve ekibi infaz etmiştir. Bu bilgiyi Ahmet Sakarya isimli özel hareket polisinden öğrendim” demişti. (Radikal)