Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Şakran Çocuk Cezaevi’nde 15 Ekim’den beri açlık grevinde olan H.D. ve U.T. adlı çocukları ziyaret etti.

Buldan ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı. Buldan, uzun çabasının ardından çocuk tutukluları ikna ettiğini belirterek, "Onlara, 'mücadele alanı çok geniştir, siz açlık grevinizi sonlandırmalısınız, ablalarınız ve ağabeyleriniz mücadele veriyor' dedim. 'Ben buraya irade kararıyla geldim,' dedim," diye kaydetti.

'EĞER BİR GİRİŞİM OLMAZSA DAHA FARKLI EYLEMLERE GİRİŞECEĞİZ'

Çocuk tutukluların iradenin kararına karşı gelmeyerek açlık grevini sonlandırdıklarını ifade ettiklerini belirten Buldan, "Çocuklar herhangi bir girişim olmadığı takdirde, çok daha farklı eylemlere girişeceklerini belirttiler" dedi.

Buldan, biri örgüt üyeliği, diğeri örgüte propaganda suçlamasıyla KCK davasından tutuklu bulunan 14 ve 15 yaşındaki iki çocuğun, açlık grevini bırakma kararının ardından revire çıktığını söyledi.

Öte yandan, Cezaevinde açlık grevinde olan kadın tutukluları da ziyaret eden Buldan, tutukluların morallerinin çok iyi olduğunu, ancak sağlık durumlarının gün geçtikçe daha fazla bozulmaya başladığını belirtti.

Buldan, açlık grevini sonlandıran çocukların, eyleme son verme sebeplerini ileri ki günlerde yazacakları mektupla dile getireceklerini kaydetti.