Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki büyükelçi görevden alındı.

Görevden alınanların daha önce Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını yapan Gürcan Balık ve eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazartesi günkü açıklamasında Dışişleri Bakanlığı'nda da görevden almalar olacağını söylemiş "Büyükelçiler düzeyinde görevden almalar olacak" demişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Gürcan Balık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e danışmanlık yapmıştı, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde de özel kalem müdürlüğü görevindeydi.

Gürcan Balık'ın ayrıca, 2013 yılında Ahmet Davutoğlu ile Fethullah Gülen'in görüşmesinde kilit rol oynadığı iddia edilmişti.

Hürriyet'in haberine göre; Davutoğlu'nun Fethullah Gülen'i ziyaretiyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi veren isim de Gürcan Balık'tı.

Tuncay Babalı da bir dönem Bakanlık İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev almış daha sonra Kanada'ya Büyükelçi olarak atanmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminden önce de Ali Fındık ve Şentürk Uzun'un Dışişleri Bakanlığı ile ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Gürcan Balık ve Tuncay Babalı ile birlikte, görevden alınan büyükelçilerin sayısı 4 oldu.