İlahiyatçı Prof. Dr. İhsan Eliaçık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kadınlara yönelik, "Anneliği reddeden kadın yarımdır" açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Eliaçık, Memleketin yoksul çocukları gece gündüz sürekli ölüyor. Hükümetin görevi bunu durdurmaktır,'şu kadar çocuk yapın' ya da 'yapmazsanız eksiksiniz' demek değil. Bu sözlerin ipe sapa gelir tarafı yoktur. Bir akıl tutulması içinde bütün bunları söylediğini düşünüyorum" dedi.

Aksine "Üç çocuk Rabbimin emridir","Kadın çocuk istemiyorsa yarımdır" gibi sözleri bir şeyleri saklamak için sarf ettiğini öne süren Eliaçık, bu sözlerin dillendirildiği dönemde şehirlerin yıkıldığını, hırsızlıkların olduğunu ve insanların öldüğünü savundu.

"Velev ki gündem saptırmak istemediğini ve kadınların meselesini ciddi biçimde toplumda tartıştırmak istediğini düşünsek bile söyledikleri sözler, kadınlar açısından herhangi bir yenilik getirecek,farklı bir bakış açısı getirecek sözler değil" diyen Eliaçık, "Kuran-ı Kerim de üç çocuk Rabbi'min emridir" diye kullanılan sözün asılsız olduğunu, Kuran da böyle bir şeyin geçmediğini söyledi.

Eliaçık, Erdoğan'ın söylemlerini "tam bir kaba muhafazakarlık" olarak nitelendirerek, İslam tarihinden örnekler verdi.

Sahabelerin en büyüğü ve muhteşem örneği olarak gösterilen Hz. Ayşe'nin de 46 yıllık evliliği boyunca çocuğunun olmadığını bilgisini hatırlatan Eliaçık, her konuşmasında dini referansları kullanan Erdoğan'a "Hz. Ayşe'nin çocuğu olmamıştır. Şimdi buna yarım mı diyeceğiz?" sorusunu sordu.

İslam tarihinde çocuğu olmadığı halde büyük eserler vermiş kamil insanlar olduğunu ve bir çok alimin yazdığı kitapları ve eserleri çocukları olarak kabul ettiğini söyleyen Eliaçık, "İnsanların eksikliği noksanlığı bence ahlaki değerleriyledir. Eksiklik ahlaki davranışlar bakımındandır. Bunu ister kadın olsun ister erkek. Kadın çocuk yapmayabilir fakat hayatın başka alanlarında eserler vermek isteyebilir. Onun çocuğu da verdiği eserlerdir. İla çocuk doğuracak diye bir şey yok ki. Bunu eksiklik, yarımlık olarak görmek doğru değil" dedi.

'ERDOĞAN’IN İKTİDARI BOYUNCA ÇOK SAYIDA ÇOCUK ÖLDÜ'

Erdoğan'ın iktidarı boyunca çok sayıda çocuğun öldüğüne dikkat çeken Eliaçık,"Bir iktidara insanların ne kadar çok çocuk yapacaklarına değil insanların çocuklarına ne yaptığına bakılır" dedi.

 Eliaçık, şöyle devam etti: " İnsanlar çocuklarını 20 yaşlarında askere gönderiyor. Ankara'dakilerin emrine veriyor.Ankara'da kim var? Cumhurbaşkanı var. Başkomutan kim? Cumhurbaşkanı'nın kendisi. Çocukları savaşa kim sürüklüyor? Cumhurbaşkanı'nın kendisi. Şu zamana kadar yüzlerce genç hayatını kaybetti. Memleketin yoksul çocukları gece gündüz sürekli ölüyor. Hükümetin görevi bunu durdurmaktır,'şu kadar çocuk yapın' ya da 'yapmazsanız eksiksiniz' demek değil. Bu sözlerin ipe sapa gelir tarafı yoktur.Bir akıl tutulması içinde bütün bunları söylediğini düşünüyorum."

(Kaynak: DİHA)