Cezaevlerinde 12 Eylül’de başlayan ve 66’ncı gününe giren açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, bugün, dünya çapında 100 ülkede 150 insan hakları kuruluşunun üyesi olduğu Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’na (FIDH) mektup gönderdi. Sur Postanesi önünde bir araya gelen İHD’liler, “Ölüme Bir Adım Daha Yaklaşıyoruz, Açlık Grevleri 66. Gününde, Cezaevlerinde Ölüm İstemiyoruz!” yazılı pankart açtı.

Mektup gönderme eylemi öncesi kısa bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, cezaevlerindeki açlık grevinin artık kritik bir aşamada olduğuna vurgu yaptı, herkesin bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi. Bu amaçla uluslararası kuruluşlara mektuplar göndererek duyarlılık yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Bilici, bugün de dünya çapında etkili bir kuruluş olan FIDH’a mektup gönderdiklerini dile getirdi.

Hükümetin açlık grevleri konusundaki olumsuz tavrını sürdürdüğünü ifade eden Bilici, cezaevlerinde yaşanacak olumsuz bir durumun sorumlusunun hükümet olacağına vurgu yaptı. Bilici’nin konuşmasının ardından İHD’liler postaneye girerek, FIDH’a hitaben İngilizce hazırladıkları mektup metnini gönderdi.

İHD, daha önce de Uluslararası Af Örgütü’ne Acil Eylem Çağrısı yapmıştı.