Gezi direnişinin yıldönümünde Taksim'e çıkmak isteyenlere polis saldırısı sonucu en az 75 kişinin gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Taksim Dayanışması ise oturma eylemini sonlandırdı.

Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde Taksim başta olmak üzere birçok semtten Taksim Meydanı’na yapılmak istenen yürüyüşlere polis saldırısında çok sayıda kişi yaralandı, çok sayıda kişi ise gözaltına alındı. İstanbul Barosu Kriz Merkezi en az 75 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, 2 avukatın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. İHD İstanbul Şubesi ise 76 kişinin gözaltına alındığını, 11 kişinin de darp edilerek yaralandığını açıkladı.

DAYANIŞMA OTURMA EYLEMİNİ SONLANDIRDI

Öte yandan Taksim'e çıkmak isteyen, ancak İstiklal Caddesi'ne çıkan Meşelik Sokak'ta polis barikatı ile önü kesilen Taksim Dayanışması’nın eylemine kadın örgütleri de destek verdi. Taksim Dayanışması birçok ilçede eylemlerin devam ettiğini belirterek eylemlere destek vermek üzere oturma eylemini sonlandırdı. Galatasaray Lisesi önünde ise müdahalenin ardından bekleyiş devam ediyor.

CİHANGİR'DE GÖZALTILAR

Çatışmaların yaşandığı başka bir alan olan Cihangir Firuzağa'da da 4 kişi gözaltına alındı. Eyleme katılan LGBTİ bireyleri darp ederek gözaltına almaya çalışan polise yurttaşlar tepki gösterdi. Müdahalenin ardından Firuzağa Meydanı'nda toplanan yurttaşların polis barikatı önünde tencere tava çalarak ve "Hükümet istifa", "Katil AKP" sloganlarıyla bekleyişi devam ediyor.

OSMANBEY'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE POLİS SALDIRISI

Beşiktaş'tan Nişantaşı üzerinden Osmanbey'e kadar yürüyen kitleye polisin gaz bombalı ve tazyikli su ile yaptığı saldırının ardından ise kitle ara sokaklara çekildi. (ANF)