İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu, Roboski katliamının 66’ncı ayında basın açıklaması yaptı.

28 Aralık 2011’de gerçekleşen Roboski Katliamı’nın üzerinden 66 ay geçmesine rağmen hala bir soruşturma açılmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Adalet yerini buluncaya kadar hakikatleri arayacağız” dedi.

Açıklamada, “Roboski’ye adalet, failler yargılansın” talebi yinelendi.

İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu’nun Roboski Katliamı’na ilişkin her ayın 28’inde Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarının, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünün Irak sınırı tarafında, siyasi karar gerektiren sınır ötesi bir operasyonla 19'u çocuk, toplam 34 kişinin öldüğü hatırlatıldı.

İHD’de adına açıklamayı okuyan Mukaddes Şamiloğlu, Roboski Katliamı karanlıkta kaldığı için buna yeni katliamlar eklendiğini ifade etti.

‘HAKİKATLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN’

Şamiloğlu, Türkiye tarihinde yaşanan katliamların aydınlatılması ve toplumsal barışın inşa edilebilmesi için Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmasını ve geçmiş ile yüzleşmenin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

“Sınır hatlarında yaşanan yaşam hakkı ihlalleri ile ilgili etkin soruşturmalar yapılmalıdır” diyen Şamiloğlu şöyle devam etti:

“Dünyada tarih boyunca geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe ister yönetenler olsun ister yönetilenler olsun adalete ihtiyacı olmayan yoktur. Bu nedenledir ki bizler İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu olarak sdalet yerini buluncaya kadar hakikatleri arayacağız.”

(Kaynak: Evrensel)