Cizre'deki katliamın önüne geçmek ve halkın direnişine destek vermek amacıyla İdil'den yola çıkan binlerce kişiye devlet güçleri saldırdı. Saldırılara taşlarla karşılık veren binlerce kişi dağlara çekildi. Dağ yollarını kullanarak tekrar toplanan kitle, Cizre'ye ulaşmakta kararlı.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Cizre'de yaşanan katliamın önüne geçmek için İdil'den yola çıkan binlerce kişi devlet güçlerinin tüm saldırılarına rağmen Cizre'ye yürümeye kararlı. Yaqubê köyüne ulaşan binlerce yurttaşın önünü kesen devlet güçleri, plastik mermi, roketatar ve gaz bombaları kullanarak halka saldırdı. Saldırılara taşlarla cevap veren halk, roketatar ve plastik mermilerden korunmak için uzun süre dağlara çekildi. Yaqûbê köyündeki ormanlık alanda roketatar atışı nedeniyle yangın çıktı. Köylüler yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü.

Dağ yollarını kullanan yurttaşlar tekrar Yaqûbê köyüne yakın arazide toplanmaya başladı. Geceyi burada geçirecek olan binlerce yurttaş yarın tekrar Cizre'ye doğru yürüyecek. Sabahtan beri yollarda olan ve defalarca devlet güçlerinin saldırısına maruz kalan halk Cizre'ye ulaşmakta kararlı. Saldırılara sloganlarla karşılık veren binlerce kişi, Cizre'de yaşanan katliamı engellemek için herkesi ilçeye çağırdı.