Hükümetin çıkartığı alkollü içecekler satış yönetmeliği İstanbul'un Esenyurt ilçesinde farklı bir şekilde uygulanıyor. 

Alkollü İçkiler Satış Yönetmeliğine göre alkollü içkiler 22.00-06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz hükmü, alkollü içki satış ruhsatına haiz işyerleri 06.00 22.00 saatleri arasında çalışabilir şeklinde uygulanıyor.

Karara uymayan esnafa 1463-14.651 TL para cezası verilmesinin yanında, satışı yapılan alkollü içkilere el konulması ve belediye tarafından satış ruhsatının iptal edilerek işyeri sanat ve ticaretten men edilmesi ile cezalandırılıyor.

Esenyurt'un AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hükümetin çıkardığı alkollü içki satışının düzenlemesi yönetmeliğini bir adım daha ileri götürdü. Belediye Encümeninden geçirdiği maddelerle yönetmeliği kurnazca yasağa çevirten Kadıoğlu esnaf üzerinde büyük bir baskı kurmuş durumda.

Genel düzenlemede alkollü içki satışı yapan büfeler 22.00'den sonra alkollü içki satışını keserek ticari faaliyetine konu olan diğer ürünlerin satışını yapabiliyor. Ancak Esenyurt'ta işyerini 22.00'de kapatarak içki satışının serbest olduğu 06.00'ya kadar açamıyor.

Başka ilçelerde bu yasağa uymadığı tespit edilirse birincide 1463 TL'ye ikincide ise 14.651 TL'ye kadar para cezası ile cezalandırılıyor. Ancak Esenyurt'ta böyle bir şansı kalmıyor. Çünkü belediye işyerinin ruhtasını iptal ederek işyeri sanat ve ticaretten men ediliyor. (gazeteport)