İçişleri Bakanlığı, Antep'teki IŞİD operasyonuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbaratı bulunan ve 'terör arananlar turuncu liste'de yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik olarak yapılan operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Ayrıca açıklamada, 3 Özel Harekât Polisinin yaşamını yitirdiği, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivilin yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

3 POLİS ÖLDÜ, 9 YARALI

“Bugün, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, DEAŞ'e ait bir hücre evine saat 12.32 sıralarında düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisimiz ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmıştır.

“Gün boyu sürdürülen operasyonlar neticesinde, 1'i Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 terörist ölü, bir terörist ile Mehmet Kadir Cebael'in Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmıştır.

'İSTİHBARAT ALINMIŞTI'

“Gaziantep'te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alınmıştır. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir.

“Devam eden gelişmelerde, hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbaratı bulunan ve "terör arananlar turuncu liste"de yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik olarak yapılan operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir.

“Ülkemizin huzur ve güvenliği için terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele devam edecektir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Kaynak: CNN TÜRK