Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Erdoğan'ın kendisine tahsis ettiği ve bir aydır Diyanet'in garajında bekleyen 2010 model zırhlı Mercedes'e ilk kez binerek Erdoğan'ın iftarına katıldı.

İlyas Koç'un Zaman'da yer alan haberine göre, Görmez başkanlık makamına alınan 1 milyon TL'lik lüks Mercedes'in polemik konusu olmasından sonra araca binmeyerek "ibreti alem için iade" edeceğini açıklamıştı.

Görmez'in bu tavrından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Haberim olsa Diyanet İşleri Başkanımıza iade etme derdim” demişti.

Erdoğan daha sonra Görmez'e Cumhurbaşkanlığı envanterinden zırhlı Mercedes S600 model bir araç göndermişti.

İddialara göre kamuoyunun tepkisinden çekinen Görmez, 1 aydır araca binmiyordu ve araç Diyanet İşleri Başkanlığı'nın garajında bekliyordu. Ancak dün akşam Saray'a iftara davetli olan Görmez'in konvoyunda iki Mercedes araç yer aldı.

Görmez, iftir için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezindeki otoparktan saat 19.45 sularında Saray'a doğru hareket etti. Konvoyda iki mercedes olması dikkat çekti. Araçlardan birisi 06 LPS 90 plakalı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eski makam aracı. Diğeri ise 06 DB 3487 plakalı Cumhurbaşkanını tahsis ettiği zırhlı Mercedes S600.

Görmez'in 1 aydır kendisine tahsis edilen araca binmeyip Cumhurbaşkanlığı iftarına giderken binmesi "Saray'ın tepkisini çekmemek" olarak yorumlandı.