Ergenekon davasının  tutuklu sanıklarından olan Şahin, Silivri Cezaevinden Ankara Adliyesine getirildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı katına çıkarılan Şahin, özel yetkili savcı Hakan Yüksel’e ifade verdi.

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin hakkında, Ankara'da yürütülen bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında da tutuklama kararı alındı.

5 faili meçhul cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın savcılığa verdiği ifadede cinayetlerin İbrahim Şahin’in bilgisinde işlendiğini söylemişti.

Eski Özel Harekatçı Çarkın'ın ifadeleri ile ilgili savcı tarafından sorgulanan Şahin, edinilen bilgiye göre, söz konusu iddiaların soyut olduğunu ifade ederek suçlamaları kabul etmedi. Şahin, "Cinayetlerle ilgili hiçbir bilgim yok" dedi.

Şahin, Çarkın'ın iddiaları ile ilgili olarak da, "Çarkın para karşılığı ifade vermiş olabilir" dedi.

İbrahim Şahin hakkında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ndeki sorgusunun ardından tutuklama kararı verildi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

İbrahim Şahin’in avukatı Basri Aydın, müvekkilinin “cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüt faaliyeti çerçevesinde, birden fazla adam öldürmek” suçlamasıyla tutuklandığını bildirdi.

Aydın, tutuklamanın ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın iddialarıyla ilgili olarak Ankara’da sorgulandığını hatırlattı.

İddiaların soyut olmaktan öteye gitmeyen “atfı cürüm” niteliğinde olduğunu ifade eden Aydın, “Müvekkilim suçları kabul etmediği gibi Ayhan Çarkın’ın açıklamalarını ‘deli saçması’ olarak nitelendirdi. Suçlamaya yönelik hiçbir maddi kanıt ortaya konulmamıştır. Biz gerekli yasal itirazlarımızı yapacağız” diye konuştu.

Müvekkilinin “delil olmadan tutuklandığını” savunan Aydın, Şahin’in polis memuruna yasa dışı emir ve talimat vermesinin söz konusu olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Yıllar sonra birinin çıkıp sırf kendini de yakacak şekilde böyle beyanda bulunması bir delil gibi nitelendiriliyor. Özellikle 2001 yılındaki Susurluk dosyasındaki mahkumiyet kararı da o dönemde işlenen suçlar nedeniyle, örgütün faaliyeti kapsamında işlenen suçlar olarak nitelendirilerek tutuklama kararı verilmiş. Biz tabi yasal müracaatlarımızı yapacağız. Soruşturma devam ediyor.

Nitelendirilen örgüt daha önce müvekkilin Susurluk dosyasındaki örgüt yöneticiliğinden mahkumiyeti nedeniyle, yeni bir örgüt söz konusu değil. Zaten faili meçhul olduğu ileri sürülen cinayetler o tarihlerde işlenmiştir, o dosya kapsamında. Ama müvekkil Susurluk dosyasında bu iddialarla ilgili olarak yargılanmadı, kendisine böyle bir soru da sorulmadı. O dönemde o suçların müvekkil tarafından ya da onun emir ve talimatı gereği işlendiği tespit edilmiş olsaydı, ki bütün dosyalar ellerinde zaten, soru sorulurdu. Dolayısıyla suçlamalar asılsızdır.”

İbrahim Şahin’in “akli dengesinin yerinde olmadığına dair” birden çok raporun bulunduğunu belirten Aydın, bu raporları soruşturma makamına da mahkemeye de arz ettiklerini söyledi.

Şahin’in dosyasının Adli Tıp Genel Meclisi’nde olduğunu, buradan çıkacak rapora göre de durumunun değerlendirileceğini kaydeden Aydın, “Suç tarihinde her ne kadar akli dengesi yerindeyse de yakalandığı hastalık nedeniyle, suç işledikten sonra bilincini kaybetmesi halinde kovuşturma yapılamaz diyor kanunun emredici hükmü” dedi.

Aydın, müvekkilinin “cürüm işlemek amacıyla kurulan örgüt faaliyeti çerçevesinde, birden fazla adam öldürmek” suçlamasıyla tutuklandığını belirtti. Aydın, “Enteresan olan, Ayhan Çarkın denilen şüpheli bu olayların hep içinde olduğunu söylüyor ama hiçbirini kendi öldürmemiş, hep seyretmiş ve suç attığı adamların hepsi de ölmüş” diye konuştu.

Aydın, İbrahim Şahin’in Silivri Cezaevine götürüldüğünü ifade etti.