İbrahim Aras’ın yaşamını yitirdiği yere gelen savcı, bir görgü tanığının ifadesini aldı. Görgü tanığı, olayın yaşandığı esnasında "Burada adam öldürüyorsunuz" diyerek tepki gösterdiği polisin kendisine “Biz burada kuş avlıyoruz” diye karşılık verdiğini söyledi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Metro mevkiinde polisin Akrep tipi bir zırhlı araçtan attığını aktardığı ses bombası olduğu belirtilen bir cisim kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın (15) cenazesi savcının olay yerine gelerek incelemelerde bulunmasının ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yaşamının yitirmesi sonrası getirilen ambulansla Aras'ın cenazesini götürmek isteyen polisler, halkın tepkisi üzerine olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Cumhuriyet Savcısı gelip, inceleme yapmayana kadar cenazeyi kaldırmayacaklarını belirten halk, Aras'ın cenazesinin üzerini gazete ve bir örtü ile örterek, savcının gelmesini beklemeye geçti.

Savcı ise olay yerine yaklaşık 2,5 saat sonra geldi. Olay Yeri İnceleme Ekibi ile Aras'ın cenazesinin başına gelen savcı cenaze ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Savcı, olaya şahitlik eden bir görgü tanığının da olay yerinde ifadesini alındı. İsmi öğrenilemeyen kadın bir görgü tanığı savcıya verdiği ifadesinde, olay yaşanmasının hemen sonrasında fail polislere "Burada adam öldürüyorsunuz" diyerek tepki gösterdiğini, bunun üzerine bir polisin ise kendisine 'Biz burada kuş avlıyoruz' karşılığını verdiğini anlattı.

Olay yeri incelemesinin tamamlanması ve görgü tanığının ifadesi alınması sonrası Aras'ın cenazesi morg aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Savcılık incelemesi sırasında çocuklarının yaşamını yitirdiği haberini almaları üzerine olay yerine gelen Aras'ın ailesi ise sinir krizleri geçirdi. Çevredekiler acılı aileyi teskin etmekte zorlandı.

Aras'ın katledilmesinin ardından mahallede başlayan olaylar ise polisin bölgeden tamamen geri çekilmesi ile son buldu.

Öfkeli yüzlerce insan ise cenazenin kaldırılmasına rağmen olay yerini terk etmeyerek, attıkları sloganlarla polise dönük tepkilerini göstermeyi sürdürüyor. (ANF)