Kurban Bayramı'nın son günü 7 Ekim'de İBDA-C'ye ait Adımlar dergisinin İstanbul'daki bürosunda düzenlenen ve SP, MHP, BBP gibi partilerden temsilcilerin de katıldığı toplantının görüntüleri, derginin internet sitesinde 'Bayramlaşma ve Gündeme Dair Sohbet' başlığıyla yayınlandı.

Toplantıda IŞİD’e destek veren konuşmaların yapıldığı, Kobani’ye destek eylemlerine nasıl ‘yanıt verileceği’nin tartışıldığı iddia edildi..

'ŞARTLAR BİZİ SAVAŞA ZORLUYOR'

İBDA-C çizgisindeki Adımlar Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor, "Şartlar bizi savaşa zorluyor, daha sık bir araya gelmemiz gerek. Gıda stokundan, telaffuz etmediğimiz ama hepimizin bildiği hazırlıklara kadar hepsini yapmak zorundayız" dediği belirtildi.

Milliyetçi müslüman’ olarak tanıtılan ve BBP'li olduğu tahmin edilen bir diğer kişinin de "Bizim 10 yılda yapamadığımızı IŞİD 15 günde yaptı" ifadelerini kullanması dikkat çekti. Söz konusu kişi, MHP'nin İstanbul yöneticileriyle de sık sık görüştüklerini söyledi.

'ERDOĞAN TAKİYYE YAPIYOR'

IŞİD’de komuta düzeyinde tanıdıkları olduğunu belirten bir diğer kişi ise militanların Türkiye’ye geleceğini öne sürdü. Bu kişi, "Ateş sıçrayacak. Saha eğitimi alanlar Türkiye'ye gelecek. 10 binlerle ifade edilen rakamlar. İşler farklı mecralara gidecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın IŞİD'le PKK’yi aynı kefeye koyan sözlerinin de gündeme geldiği toplantıda katılımcılar bu ifade için "[Erdoğan] Takiyye yapıyor" yorumunda bulundu.

"GEZİ'DE PASİF KALDIK ARTIK AKTİF OLALIM"

Toplantıya katılan ve MHP'li olduğu anlaşılan bir kişi ise, Gezi'de 'pasif' kaldıklarından dert yanarken, artık daha aktif olmalarını ve sokağa çıkıp insanlara 'saldırmaları' gerektiğini anlattı.

Toplantıda ayrıca Arap ve Türk Müslümanların "işbirlikçi Kürtçülüğe" karşı birleşmesi gerektiği konuşulurken, "İslam temelli gerçek bir kurtuluş savaşı"nın yakın olduğuna işaret edildi.

GÖRÜNTÜLERİ HABERLEŞTİRENLERE 'BÖLÜCÜ' SUÇLAMASI

Kobani eylemlerine dönük İslamcı ve milliyetçi grupların saldırılarının nasıl planlandığına dair de birçok veri sunan toplantıyla ilgili bugün tekrar açıklama yapan Adımlar Dergisi, görüntüleri haber yapanları "bölücülükle" suçladı.

HÜDA PAR YOKMUŞ, MHP, BBP, SP BİREYSEL KATILMIŞ

İBDA-C yanlısı Adımlar Dergisi web sitesi çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmezken bunun halka açık bir bayramlaşma toplantısı olduğunu savundu.

Açıklamada toplantıya katılanların kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

“Toplantımıza, daha önce Mustazaf-Der bünyesinde yer almış saygıdeğer misafirlerimiz ve MHP, BBP, SP gibi siyasi partilere mensup saygıdeğer misafirlerimiz, bireysel olarak katılmışlardır ve gündeme dair meselelere dair sohbetlerinde bireysel düşüncelerini ifade etmişlerdir.”

Mustazaf-Der, Hizbullah-Hüda Par çizgisinde olduğu iddia edilen bir dernek. Açıklamada “daha önce Mustazaf-Der bünyesinde yer almış misafirlerimiz” denilerek, bu kişilerin Hüda Par çevresiyle bir bağının olmadığı belirtilmek istendi.