Geçen cuma günü Kadir Topbaş'ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı koltuğu için bugün saat 15.00'da il meclisinde seçim yapılacak.

CHP, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterildi. 

AKP ise seçimlerden hemen önce adayını açıkladı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olarak açıklandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki açıklamada konuşan Kaya, "24 Eylül'de temayül oylaması yapıldı. Temayül de çıkan sonuç ve sayın cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayımızdır" dedi. 

Seçimde oy kullanması beklenen İBB meclis üye sayıları şöyle: AKP 179, CHP 127, MHP 2 ve bağımsız 1 olmak üzere toplam 309 kişi. Kapalı oylamanın yapılacağı seçim 3 turlu olacak.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimleri'nde AKP adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

SİVAS SANIKLARININ AVUKATI

Mevlüt Uysal, AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Hayati Yazıcı'nın avukatlık bürosunun ortağı. Mevlüt Uysal, Hayati Yazıcı ile birlikte, Madımak Katliamı Davası'nda yargılanan sanıkların da avukatlarından biriydi. 

TOPLANTI YER TARTIŞMASI YAŞANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) başkanlık seçimi öncesi AKP'li ve CHP'li meclis üyelerinin arasından yer tartışması çıktı. 

CHP'li meclis üyeleri, AKP'li üyelerin yerleri doldurduğunu ve kendilerine yer bırakmadığını söyledi. Bunun üzerine iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma üyelerin yerlerine oturmasının ardından sona erdi. Tartışma nedeniyle meclis toplantısında yaklaşık 15 dakikalık gecikme yaşandı.

MEVLÜT UYSAL: AK PARTİ SAYESİNDE TEMİZ HAVA SOLUYORUZ

AKP'inn İBB başkan adayı Mevlüt Uysal seçim öncesi meclis üyelerinin tamamına ilk kez konuştu. Uysal, "Ak Parti sayesinde temiz hava soluyoruz dedi. 

Belediye başkanlığı görevini partim ve Sayın Genel Başkanımız ban uygun gördüler diyen Uysal "Bu şerefli makamda, emin kişi olmak yüce bir görevdir. Partim ve Sayın Genel başkanımız uygun gördüler. Başkanlık seçiminde partimin adayıyım. İBB Başkanı Sayın Topbaş'ın istifasının ardından, demokratik süreç başladı. Onurlu bu görev olan başkanlığı üstlenmek için huzurunuzdayım, oyunuzu istiyorum" diye konuştu.

1994 öncesinde İstanbul'da 1 km bile metro yoktu diyen Uysal, "Şu anda 150 km, aktif raylı sistem ağımız var. 257 km'lik raylı sistemin inşaatı devam etmekte. Dünyanın hiçbir şehrinde bu kadar büyük çalışma yoktur herhalde. Tıkanan trafiği tünellerle, yeni yollarla rahatlattık. İstanbul, dünyanın en temiz şehirlerinden biri oldu. Ak parti sayesinde tertemiz bir hava soluyoruz. 15 yılda 2.5 milyon ağaç dikildi İstanbul'a...Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye, insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullara az laf, çok iş vaat ediyoruz" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU: PARTİ DAVASINI UNUTALIM

CHP'nin İBB başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün adaylığının açıklandığı toplantıdaki konuşmasını tekrarladı. İmamoğlu konuşmasının sonunda, " Parti davasını unutalım. Bütün belediye meclisi üyelerinin adayı olduğuma inanıyorum" dedi.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçimi başladı. İBB Meclisine, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık ediyor.  Oy verme işleminin öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP adayı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından meclis başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi. Ardından oy verme işlemleri başladı. Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okunuyor.