MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Eşen Beldesi’nde oturan 74 yaşındaki Arif Ekiz, cuma hutbesinde siyaset yaptığı ve bir siyasi parti lehine konuştuğu için uyarıda bulunduğu köy imamı 28 yaşındaki T.K.’nın kendisini döverek hastanelik ettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

 

Olay 4 Mayıs Cuma günü saat 15.00 sıralarında, İzzettin Köyü’nün Dereboğazı Camii önünde meydana geldi. Cuma namazı için camiye giden Arif Ekiz, 15 kişiyle birlikte namaz kıldığını, namazın ardından hutbeye çıkan cami imamı T.K.’nın siyasi konulara değinerek, bir partiyi övdüğünü anlattı. Hutbe sonrası evine döndüğünü, ancak camide siyaset yapılmasından rahatsız olduğunu kaydeden Ekiz, ikindi namazı için gittiği cami girişinde karşılaştığı köy imamını camide siyaset yapmaması konusunda uyarmak istediğini, ancak imam T.K.’nın kendisine çok sert tepki gösterdiğini öne sürdü.

 

TIRMIĞIN SAPIYLA DA VURMUŞ

İmamın kendisine tokat ve yumrukla saldırdığını, bununla da yetinmeyip eline geçirdiği tırmığın sapıyla bacaklarına ve kalçasına vurmaya başladığını öne süren Arif Ekiz, yüzünün kanlar içinde kaldığını, kendisini imamın elinden olay yerine koşan eşi 70 yaşındaki Ümmügülsüm Ekiz’in kurtardığını söyledi. Camideki vatandaşların imamı sakinleştirmek için uzun süre uğraştığını kaydeden Arif Ekiz, saldırının ardından özel bir araçla Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü anlattı.

 

BİR GECE HASTANEDE YATTI

Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Arif Ekiz’in yüzü sargıya alındı. Kaşı açılan ve burnundan yaralanan Arif Ekiz, bir gece hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Arif Ekiz hastaneden çıktıktan sonra şikayetçi olmak için Eşen Jandarma Karakolu’na gitti. Burada ifadesi alınan Ekiz, ardından Fethiye Adliyesi’ne giderek, suç duyurusunda bulundu.

 

DAMATLARI DA İMAM

4 çocuğu olduğunu ve 2 damadının da imamlık yaptığını anlatan Arif Ekiz, yaşadıkları karşısında büyük şaşkınlık içerisinde olduğunu belirterek şöyle dedi:

 

"Köy dışından misafirlerimizin de bulunduğu Cuma hutbesinde imamımız siyasi konulara değindi. Rahatsız oldum, ancak kalabalığın içinde sesimi çıkarmadım. İkindi namazı öncesinde yanına giderek uyarmak istedim. ’Hocam camide siyaset yapmak ayıptır’ sözlerim üzerine bana saldırdı. Önce yüzüme yumrukla, ardından da bacaklarıma ve kalçama tırmık sapıyla vurdu."

 

Arif Ekiz’in oğlu Bayram Ekiz de, "Hiçbir koşulda bir insan kendinden 46 yaş büyük bir insana vuramaz. Üstelik bir de imam bu arkadaş. Ben onun imamlığından şüphe ederim. Yetkililerin konuya el koymasını bekliyorum" diye konuştu.

 

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili konunun savcılığa intikal ettiğini, kendilerinin de idari soruşturma başlattıklarını açıkladı. Müftü Bilgili şunları söyledi:

 

"Konuyu araştırması için bir müfettiş görevlendireceğiz. Müfettişimizin yapacağı tahkikat doğrultusunda, kabahati varsa imam hakkında gerekli idari işlem uygulanacak. Ancak imamın savunması bize ulaşmadığı için şu anda net bir şey söyleyemiyorum. Konunun içeriği hakkında da tam bir bilgim olmadığından, bir şey söylemem mümkün değil" diye konuştu.

 

Müftü Bilgili, olaydan sonra köyden ayrılan imamın 7- 8 Mayıs tarihlerinde idari izinli sayıldığını sözlerine ekledi. (Milliyet)