Kimlik kontrolünde gözaltına alınıp 1 yıldır tutuklu yargılanan ODTÜ yüksek lisans öğrencisi Edemir, savcının da tahliyesini istemesine rağmen bırakılmadı. Bir dahaki duruşma 8 Mart'ta...

Nişan törenine hazırlanırken İstanbul'da kimlik kontrolünde GBT kaydı nedeniyle gözaltına alınıp, örgüt üyesidir diye tutuklanan ODTÜ öğrencisi Hüseyin Edemir, bir yılda 3 cezaevi dolaştırıldı.

Beşiktaş'taki 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugün yapılan 3. duruşmasında Edemir'in tahliye talebi, savcının da katılmasına rağmen heyet tarafından reddedildi.

Tutuklu sanık Hüseyin Edemir'in katıldığı duruşmada hem mahkeme heyeti hem de savcı değişmişti. Savcı Kasım İlimoğlu, iddianamede Edemir'e yönelik isnatların 12 Ekim 2001 tarihinden tutuklandığı 24 Şubat 2009 tarihine kadar uzandığını ifade ettikten sonra "Bu dönemde örgüt ile bağlantısını ortaya koyacak herhangi bir delil yok" diyerek Edemir'in 'adli kontrol ile' tahliyesini talep etti. Savcı ayrıca, dava dosyasındaki delillerin geçerliliğinin, hukuka uygunluğunun ve Edemir ile ilişkisinin sorgulanmasını da talep etti.

Talepleri görüşen heyet, davanın diğer sanığı olarak aranan İlker Alcan'ın yakalanmasının beklenmesi gerekçesiyle Hüseyin Edemir'in tutukluluk halinin devamına karar verdi...

'HÜSEYİN EDEMİR'E ÖZGÜRLÜK!'

Edemir'in serbest bırakılması için kampanya yürüten ODTÜ'lü arkadaşları ile nişanlısı Sevgi Göğülter, ağabeyi Murat Edemir ve Ardahan'dan gelen anne ve babası Beşiktaş Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Edemir'in nişanlısı Sevgi Göğülter şöyle dedi: "Nişanlım Hüseyin Edemir'in tutuklanması için hiçbir gerekçe yoktur. Hakkındaki tek delil bundan on yıl önce hukuka aykırı olarak yapılan bir aramada elde edildiği söylenen bir bilgisayar çıktısına dayandırılıyor. Hüseyin Edemir'in tahliyesini ve beraatini istiyoruz. Bu sürede uğradığı kayıpları da telafi edilmelidir..."

Davayı takip eden Die Linke milletvekili Kadriye Karcı ile ODTÜ öğretim üyeleri Tayfun Altay ve Ferdan Ergut'un da katıldığı basın açıklaması sırasında "Hüseyin Edemir'e özgürlük", "Hüseyin Edemir'e tanığız", "Hüseyin Edemir adalet arıyor" dövizleri taşındı.

Davanın 4. duruşması 8 Mart'ta yapılacak. Hüseyin Edemir'in tutukluluğu devam edecek.

Tutukluluğu TBMM'de konuşulan ODTÜ  yüksek lisans öğrencisi Edemir'in önümüzdeki yarıyıla yetişmesi de zor görünüyor.

www.turnusol.biz