CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle ilgili itirafları ile dikkat çeken eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ı cezaevinde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvuracak.

 

Meclis İnsan Haklarını İnceleme komisyonu üyesi olan CHP’li Aygün, Terör ve Şiddet Olaylarında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesi Alt Komisyonunun son iki toplantısında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım tarafından sorgulandığı ve JİTEM tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Ayten Öztürk’ün babası Hıdır Öztürk ile 1994 yılında Dersim Gökçek Köyü Mirik mezrasında gerçekleşen askeri operasyon sonrası kaybolan 7 kişinin yakınları Süleyman Işık ve Cahit Sarıkaya’yı dinletti.

 

Aygün şimdi de faili meçhul cinayetlerle ilgili itirafları ile dikkat çeken ve şu an Sincan cezaevinde bulunan Ayhan Çarkın’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacak. Görüşme için izin verilirse Aygün, 90’lı yıllarda çok sayıda operasyonda görev yapan Çarkın’ın anlattıklarını dinleyerek, görüşmenin sonuçlarını Meclis’e taşıyacak.

 

Aygün ayrıca cezaevinde bulunan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’la görüşmek için de Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacak. (ANF)