DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in babası Hamit Külter, devlet yetkililerinin oğlunun nerede tutulduğunu açıklamasını isteyerek, "Oğlum toprağını terk etmediği için devlet tarafından hedef haline geldi" dedi. Külter ailesi yanıt alamadıkları için savcılığa başvurdu.

Şırnak’ta devam eden sokağa çıkma yasağı ve ablukada DBP Şırnak İl yöneticisi Hurşit Külter'in gözaltına alındığına dair dün akşam özel harekatçılara ait olduğu öne sürülen "BOF @Tweet_Guneydoğu" sosyal medya hesaplarında fotoğraflar paylaşılmasının ardından harekete geçen aile, devlet yetkililerinin çocuklarını nerede tutulduğunu açıklamasını istiyor. 

Yasak döneminde Şırnak’ın Avgamasiya köyüne göç etmek zorunda kalan ve avukatlar aracılığıyla oğulları Hurşit Külter'in durumunu sordurduklarını dile getiren Külter'in babası Hamit Külter, "Polisler diyor elimizde emniyete soruyoruz diyor bizde değil. JÖH, PÖH, kendi sayfasında oğlumun ellerinde olduğunu söylüyorlar" dedi. 

Oğlu Hurşit'ten dünden bu yana hiçbir haber alamadıklarını belirten baba Külter, herkesin bu meseleyle ilgilenmesi ve bu durumda olan kişinin sadece kendi çocukları değil başka kişilerin de olabileceğini ifade ederek, duyarlılık çağrısı yaptı.

'EVLERİMİZ YIKILDI UMURUMUZDA DEĞİL'

Baba Külter, "Evlerimiz yıkıldı umurumuzda değil. Biz diyoruz çocuklarımız ölmesin, annelerimiz ağlamasın" diye konuştu. 

Bugün polislerle birlikte Şırnak Devlet Hastanesi'ne gittiklerini aktaran baba Külter, "Orada bize 12 tane cenaze gösterdiler. Ben bütün cenazelere baktım oğlum yoktu aralarında. Sürekli oğlum devlet tarafından baskı altındaydı. Oğlum toprağını terk etmediği için devlet tarafından hedef haline geldi" dedi. 

'OĞLUMUN NEREDE OLDUĞUNU BULMAK İÇİN HER YERE BAŞVURACAĞIM'

Oğlunun nerede olduğunu öğrenmek istediğini ve buna hakkı olduğunu aktaran baba Külter, "Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın. Oğlumun nerede olduğunu bulmak için her yere başvuracağım. Bu işim peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu. 

SAVCILIĞA BAŞVURULDU

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in özel harekatçılarca gözaltına alınmasının Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma tarafından inkar edilmesi üzerine Külter'in ailesi Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukatları aracılığıyla Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvuruda bulunan Külter'in babası Hamdi Külter, özel harekatçı polislere ait "BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli sosyal medya hesabından oğlunun gözaltına alındığı bilgisinin paylaşıldığını ancak Şırnak Emniyeti ise Cumhuriyet Savcılığı nezdinde yapılan başvuruların "Böyle bir şahsın intikal ettirilmediği" yönünde beyanda bulunulduğunu hatırlattı. 

Şırnak’ta devam eden "sokağa çıkma yasağı" nedeniyle kente gitme imkanlarının bulunmadığının belirtildiği dilekçede, "Sokağa çıkma yasağından kaynaklı ciddi insan hakkı ihlali ve en nihayetinde hayatını kaybetme ihtimali de olup ilgili kurumların konuya ilişkin ilgili kurumların tarafımıza bilgi vermesi aksi kanaatte ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiriz" denildi.

Kaynak: DİHA