Şırnak’ta 27 Mayıs'ta gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter'in ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Anne Kerime Külter, oğlu Hürşit'in devletin elinde olduğunu bildiğini söyleyerek, yetkililerin ellerinde olmasına rağmen inkar ettiklerini yineledi. 

'NE OLURSA OLSUN OĞLUMU ARAYACAĞIM'

"Çocuğumun dirisini istiyorum" diyen anne Külter, oğlu Hurşit'in toprağını terk etmediğini ve barış için siyaset yaptığını belirterek, "Bugün 6 gündür oğlum devletin elinde. Oğlumu aramaya devam edeceğim. Türk devletinin önünde baş eğmeyeceğim" dedi. 

Oğlu Hurşit'i bulana kadar bütün kapıları çalacağını söyleyen anne Külter, "Neresi olursa olsun, ne olursa olsun bütün dünyayı gezerek oğlumu arayacağım. Ben oğlumun sağ bırakılmasını istiyorum" diye konuştu. 

TÜRK ANNELERİNE BARIŞ ÇAĞRISI

Külter, Türk annelerine seslenerek, "Onlar da anneler, 90'lı yıllarda yine bizim çocuklarımız katledildi ve kaybedildi. Hala bile binlerce anne çocuğunu arıyor. Bir daha çocukların kaybedilmediği bir Türkiye için Türk anneleri bizimle el ele versin barış mücadelesini büyütelim. Bu topraklara barışı anneler inşa etsin" dedi.

'ERDOĞAN ÇOCUĞUNU GÖNDERSİN'

Anne Külter, savaşın sorumlusu olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle seslendi: "Savaşı istiyorsan ilk başta kendi oğlunu askere gönder. Kendi çocuklarının ölümünü görürsen anca bu savaşı durdurabilirsin."

'TORUNUMU İSTİYORUM'

Külter'in ninesi 85 yaşındaki Hatun Katar da, "Ne olursa olsun torunumu istiyorum. Torunum insanların özgür olması ve barış için mücadele etti. Torunum kimsenin kötülüğünü istemezdi" dedi. Devletin torununu bir gece gözaltına aldıktan sonra kendisinden haber alamadıklarını kaydeden Katar, bu durumu kabul etmediklerini söyleyerek, "Katliamcı devlet kirli ellerini çocuklarımızdan çeksin. Kimseye zülüm etmesin. Torunumu bulmak için gerekirse Avrupa'ya başvuracağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" mesajını verdi.

Kaynak: DİHA