Hülya Avşar'ın Facebook sayfası dün akşam hayvan hakları savunucularının sanal eylem alanı oldu.

Dün gece (2 Ocak, Salı) sosyal medyada bir araya gelen kürk karşıtı pek çok insan, Hülya Avşar'ın Facebook sayfasını ziyaret ederek Prada’dan satın aldığı 20 bin liralık kürkü protesto etti.

Hülya Avşar’a tepkilerini göstermek isteyen pek çok kişi Avşar’ın Facebook sayfasına girerek, "Güzellik için kürke ihtiyacın yok", "Vicdanı olan kimse kürk giymez", “Kürk hem cinayet, hem de duyarsızlığın görgüsüzlüğün, bilinçsizliğin ve cehaletin sembolüdür", "Kaç ceset birleşip seni ısıtacak bir yığın seçenek varken neden canlı canlı yüzülen hayvanların derisini üzerine giyersin", "Kürk çiftliklerindeki hayvanlar bütün hayatlarını daracık, kirli, paslı tel kafeslere kapatılarak geçirir ve boğma, elektrik verme, gaz ve de zehir gibi en ucuz en zalim öldürme yöntemleri ile katledilir", “Böyle bir doğal güzellik dostlarımızın kanlarıyla katil çirkinliğe bürünmesin" yorumlarını yazarak Hülya Avşar’ı kınadılar.

Hayvan hakları aktivistleri tarafından yapılan açıklamada "Kürk cehaletin, görgüsüzlüğün, bilinçsizliğin ve duyarsızlığın sembolüdür. Toplum tarafından takip edilen bir sanatçının bu şekilde kürk giymeye özendirmesini kınıyoruz. Seçenekler bu kadar fazlayken kimsenin başka bir canlının derisine ihtiyacı yok. Hülya Avşar, kürkünü giymeden önce 'kürk nasıl elde edilir' videolarını izlemesini istiyoruz” denildi. (medyatava)