İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, kız-erkek evleri, günlük kiralık evler ve apartlarla ilgili “Valiliklere genelge gönderilecek” açıklamasının ardından çalışma başlatıldı.

İçişleri, Maliye, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıkları’nın bürokratları, ortak genelge üzerinde çalışıyor. İçişleri Bakanlığı, bu durumdaki yerlerle ilgili güvenlik yönüne bakacak.

GENELGEDEKİ DETAYLAR

Edinilen bilgiye göre, günlük kiralanan yer sahipleriyle, apart işletmecileri, buralarda kalan, kiralayan ve kiralayanın yanında kalanların kimliklerini bildirmek emniyet birimlerine bildirmek zorunda olacak. Otellerde olduğu gibi kimlik bilgileri sisteme girilecek ve tüm güvenlik birimleri aynı anda bu bilgilere ulaşabilecek.

Mevcut sistemde kişiler, oturdukları yerlerin muhtarlarına kayıt olmak zorundalar. Ev kiralayan başta öğrenciler olmak üzere geçici süreli yerleşenlerin bir bölümü bu bildirimi yapmıyor. Valiliklere gönderilecek genelgenin güvenlik bölümünde, polis merkezleri, muhtarlar ve apartman yöneticilerinin bu bildirimlerin yapılıp yapılmadığını takip konusunda daha duyarlı olmaları için uyarılması istenecek.

Apartman yöneticileri, kiracılarla ilgili bilgilendirme yapacak, muhtarlıklara gidip ikamet kaydı yapmayan kiracılarla ilgili ise polis merkezleri bilgilendirilecek.

GENELGE

Valiliklere gönderilecek genelgede, İçişleri Bakanlığı güvenlik ve kimlik bildirimi, sağlık bakanlığı kiralanan yerlerin sağlık açısından elverişli olup olmadığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı özellikle turistlik amaçlı kullanılan apartların bu açıdan elverişli olup olmadığına, Maliye Bakanlığı ise vergi denetimi açısında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ise üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtlarının denetiminin detayları yer alacak. (Hürriyet)