İzmir ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar, Kobane protestolarında yaşanan şiddetin sorumlusu olarak, Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar, Kobani’de yaşanan IŞID katliamlarını protesto etmek için adliyede oturma eylemi düzenledi.

Daha sonra avukatlar Kobane protestolarında yaşanan şiddetin sorumlusu olarak gördükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde meslektaşları adına açıklama yapan ÖHD İzmir Şubesi Eş Başkanı Abdülmecit Yıldırım, Türkiye’de halkların kutuplaştırıldığını ve halkların birbirine düşman edildiğini belirterek, Kobani’de yaşanan insanlık dışı katliamların derhal sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, “Türkiye’ye sorumluluklarını hatırlatırken, halklara da ırkçı hezeyanlara kapılmamaları çağrısı yapıyoruz. Kobaneliler’in yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatırken, Rojova’yı da sahiplendiğimizi açıklıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından adliyeye giren avukatlar, Türkiye’deki devlet şiddetinin sorumlusu olarak gördükleri Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.