İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türkiye'deki muhalif televizyon ve radyoların OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile kapatılmasına ilişkin bir mesaj yayınladı.

HRW, açıklamasında özellikle güncel olaylara odaklı 8 kanalın kapatılmasını "Türkiye'de eleştirel habercilik yapmanın sonu" olarak yorumladı.

Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümetin 'OHAL' adı altında medyaya yönelik sansür dayatılmasının Türkiye'nin "milli güvenlik" gerekçesiyle meşru sınırlama hakkını aştığını ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi.

HRW Türkiye direktörü Emma Sinclair-Webb, açıklamada şunları kaydetti:

"Kürt, Alevi ve muhalif partileri destekleyen radyo ve televizyon kanallarının kapatılması, eski günlere geri dönüldüğünü ve hükümetin kendi dışındaki televizyon ve radyolardan haber geçilmesini istemediğini gösteriyor."

Ekranı karartılan Tv'lerden IMC TV'nin zaten Türksat uydusundan daha önce düşürüldüğünü hatırlatan Sinclair-Webb, "IMC TV, Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve güneydoğudaki çatışmalarla ilgili haberleri gösteren en önemli televizyon kanallarından biri olarak önemli bir rol oynamıştır. Medyaya dönük bu sansür, Türkiye'deki kritik gelişmeler hakkında kamuoyunun doğru habere ulaşmalarından mahrum bırakmaktır" dedi.