Ermeni Gazeteci Hrant Dink katledilişinin 6’ıncı yıl dönümünde Diyarbakır'da anıldı.

Diyarbakır'da yapılan anma etkinliğinde konuşan Barış ve Demokrasi Partili Şehbal Şenyurt, Hrant Dink’in Türkiye’deki sembol isimlerden biri olduğunu ifade ederek, “Hrant bütün Türkiye halkları için açık yürekle, sahici bir adalet arayışının sembolüydü. Ermeniydi ve tek tipçi zihniyet için tehlikeydi” dedi.

Telafi edilmemiş hiçbir acının üstünün uzun süre kapalı kalamayacağını belirten Şenyurt, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak günü 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesini de hatırlattığı konuşmasında, barış talepleri ile mücadelelerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi ve Hrant Dink’in demokrasi mücadelesini unutturmayacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.

‘HRANT’I KATLEDEN ZİHNİYET KATLİAMLARLA KENDİNİ VAR ETMEYE DEVAM EDİYOR’

Şenyurt’un açıklamasının ardından Diyarbakır Barış Girişimi adına kısa bir açıklamada bulunan Şemsettin Koç ise, Türkiye’de birçok katliam gerçekleştirildiğini ve bu katliamların faillerinin ortaya çıkarılarak cezalandırılmadığını söyledi.

Hrant Dink katliamının da bu katliamlar arasında olduğunu söyleyen Koç, Türkiye Barış Meclisi’nin aktivistlerinden biri olan Hrant Dink’in halklar arasında gelişen kin ve nefret duygularının son bulması için yürüttüğü çalışmaya değindi.

Katliamın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen olayın adli bir vaka olarak geçiştirilmesini eleştiren Koç, “Hrant Dink’i katleden zihniyet, Antep bombalaması ile Güçlükonak katliamı ile Uğur Kaymaz’a 13 kurşun sıkarak, Sivas Madımak katliamını gerçekleştirerek, Roboskî’de 34 sivil savunmasız insanı uçaklarla bombalayarak kendisini var etmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kitle, Hrant Dink’in 6 yıl önce katledildiği saat olan 15.15’de 15 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından alkışlarla Cigerxwen Kültür Merkezi’ne yürüyen kitle burada Hrant Dink’i anlatan belgeseli izledi.