Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Hrant Dink cinayetine ilişkin, "Katilin cezalandırılmasıyla dava sona ermedi. Cinayet aydınlatılamadı. Sorumlular hala mahkeme önünde değil" dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Şişli'de bulunan Agos Gazetesi'nin binasında, Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin ve gazetenin genel yayın yönetmeni Rober Koptaş ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Roth, 4 yıl önce Türkiye'nin en barışçıl insanlarından birinin burada öldürüldüğünü söyledi. Roth, Dink'in barış ve uzlaşma insanı olduğunu belirterek, onun Türkiye'de çeşitli dinlere mensup insanların bir arada yaşaması için cesur bir elçi olduğunu kaydetti.

Dink'in dostları olduğunu ifade eden Roth, "Hrant'ı çok özledik. Türkiye'nin Hrant Dink gibi insanlara ihtiyacı var. Dink cinayetinin arkasında olanların açığa çıkartılması için sürekli talepte bulunacağız ve bunun için Türkiye'ye devamlı olarak geleceğiz. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Onun başlattığını sürdürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Roth, Dink cinayetinin yarın gerçekleşecek olan duruşmasına katılacağını da aktararak, "Katilin cezalandırılmasıyla dava sona ermedi. Cinayet aydınlatılamadı. Sorumlular hala mahkeme önünde değil. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı Türkiye hükümeti tarafından hala uygulanmadı. Bütün Türklerin, Hrant'ı çok özlediklerini ve önemli bir arkadaşlarını kaybettiklerini söylemesi gerekir" dedi.

Claudia Roth, daha sonra elindeki "Hrant'ı çok özledik" yazılı dövizle, Dink'in öldürüldüğü yerde gazetecilere poz verdi.