Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığına yeniden görevlendirilen Gökalp Kökçü, Hrant Dink dosyasını da teslim aldı.

Hemen dosya üzerinde inceleme yapan Gökalp Kökçü, 37 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
 
26 GÖZALTI
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.
 
Dosyada şüpheli olan ve gözaltı kararı verilen binbaşı Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya'nın darbe girişiminin olduğu gece Jandarma Genel Komutanlığı önünde gözaltına alınarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturması kapsamında tutuklandıkları öğrenildi.
 
Demirkale ve Karakaya'nın sorgu için cezaevinden İstanbul'a getirileceği belirtildi. Böylece toplam gözaltı sayısı 26 olmuş oldu.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, geçtiğimiz gün, 4'ü jandarma görevlisi 5 kişi gözaltına alınmıştı.
 
ÇEVRESİNDE İSTİHBARATÇILAR VARDI
 
Bilindiği gibi Hrant Dink'in öldürüldüğü gün Ogün Samast'ın çevresinde bazı istihbaratçıların olduğu iddia edilmişti.
 
Gerek Ogün Samast'a yapılan teşhis gerekse de HTS çalışmaları sonucu Samast'ın peşinde jandarma istihbarata bağlı kişilerin olduğu belirlenmişti.
 
Aynı Jandarma görevlilerinin Hrant Dink'in Bakırköy'deki evine de gittikleri iddia edilmişti. O dönem İstanbul Jandarma'da istihbaratçı olarak çalılan Muharrem Demirkale'nin cinayet günü şüpheli görüşmeleri de tespit edilmişti.
 
(Kaynak: Sabah)