İstanbul Tuzla’daki Ermeni Yetimhanesi’nin, gerçek adıyla Kamp Armen’in yıkımına başlandı. İş makineleri yetimhanenin duvarlarını yıktı.

Evrensel'de yer alan habere göre, İstanbul Tuzla’da bulunan Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen’in yıkımı yarıya kadar gerçekleşti. İş makineleri şuanda yıkıma ara verdi. 

HDP istanbul Milletvekili Garo Paylan yıkılmak istenen yetimhanenin içine girdi. Paylan; "Yetimhanenin büyük bir bölümü ayakta. Burada direniyoruz. Polis çağırdılar. Bizi polis zoruyla çıkaracaklar. Haklarımızı ve çocuk emeğini korumak için buradayız. Destek bekliyoruz. Destek gelir ve direnirsek yıkımı engelleyebiliriz" dedi

Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’in de bir dönem kaldığı Kamp Armen’in bulunduğu araziye ise lüks villalar yapılması planlanıyor.

Sosyal medyada #KampArmen başlığı altında duruma tepki gösteren yurttaşlar, yıkım kararının iptal edilmesini talep ediyor.

DİNK’İN BÜYÜDÜĞÜ YURT

Ermeni toplumunun devlet tarafından el konan mülkleri arasında, sembolik anlamı en güçlü olan yerlerden biri olan kamp, 1915 sonrasında Anadolu’da Ermeni okulu kalmayınca İstanbul’un yollarını tutan, yoksul Ermeni çocuklarına yuva olmuş, aralarında Hrant Dink, Rakel Dink ve milletvekili Erol Dora’nın da bulunduğu, yaklaşık 1500 çocuğa ev sahipliği yapmıştı.

Agos, geçen haftaki manşetinde #KampArmenYıkılmasın başlığıyla kampın hikayesini ve hukuk mücadelesini yazmıştı.