DEMOKRAT HABER / HOPA

31 Mayıs'ta Emekli Eğitim emekçisi Metin Lokumcu'nun yaşamını kaybetmesine neden olan gelişmelerin arkasından Hopa'da gözaltı ve tutuklamalar yaşanmıştı.

18 yaşına henüz yeni girmiş Mete Cihan da o furyada gözaltına alınıp tutuklanarak Erzurum-Oltu cezaevine kapatılmıştı.

Mete cezaevindeyken Rize Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü kazandığı müjdesini aldı ama tutuklu olmasından dolayı buruk bir sevinç yaşayabildi.

Mete'nin avukatı Çetin Tekdoğan savcılığa, giderilmesi olanaksız olacak mağduriyetlere yol açacak bu tutukluluk halinin kaldırılması için itirazda bulunarak Mete'nin tahliyesini talep eden bir dilekçe verdi.

Savcılık dilekçe üzerinden yapmış olduğu yeni bir değerlendirme üzerinden, Mete'nin öğrenim durumu ve herhangi bir örgütsel ilişki kanıtı olmamasını dikkate alarak tahliye edilmesinin uygunluğuna karar verdi.

Tutukluluk hali kaldırılan Mete gece 01.00’da salıverilerek Hopa'ya geldi.

Hopalılar şimdi, Başbakan’a muhalefet ettikleri için ilçelerinin hedef haline getirilmesi ile başlatılan tutuklama rüzgarının son bulmasını, bir an önce tüm tutukluların serbest bırakılmalarını bekliyor.

Hatırlanacağı gibi 31 Mayıs'ta yaşanan olaylar sonrası Hopa ve Ankara'da yapılan çeşitli operasyonlar sonucu toplam 38 kişi tutuklanmıştı. Tutuklulardan 12'si Erzurum'da 3'ü Oltu'da, 1'i Arhavi'de 21'i Ankara'da ve 1'i İstanbul'da bulunan cezaevlerinde yatıyor.