Sultan Kılıç / Demokrat Haber Hopa

 

Artvin’in Hopa ilçesinde Belediye Başkanı CHP'li Turan Kasımoğlu, belediye binasının merdivenlerinde silahlı saldırıya uğradı. Sol bacağından yaralanan Kasımoğlu tedavi altına alındı.

 

Hopa Belediyesi'ne dün saat 17.00 sıralarında gelen bir kişi, Başkan Kasımoğlu'na üç el ateş etti. Sol diz kapağına iki kurşunun isabet etmesi sonucu yaralanan belediye başkanına 112 Acil Sağlık Ekibi olay yerinde müdahale etti. Alacak verecek anlaşmazlığı olduğu ve adının Volkan O. olduğu iddia edilen kişi Başkan Turan Kasımoğlu'na tabancayla ateş ettikten sonra kaçtı.

 

Saldırıda sol bacağından iki kurşunla yaralanan 56 yaşındaki Kasımoğlu, Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Başkan Kasımoğlu'nun hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Polis, eşkâli belirlenen saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

 

BÜFE İÇİN YER İSTEMİŞ

Belediye Başkanlığı makamına gelerek Başkan Kasımoğlu’ndun büfe açmak için yer istediği ileri sürülen Volkan O.’nun olumsuz cevap alınca sinirlendiği iddia edildi. İddiaya göre Başkan Kasımoğlu ile bir süre tartışan Volkan O., 3 el ateş ederek Başkan Kasımoğlu’nu yaraladıktan sonra kaçtı.