4 yıl süren siyasi mültecilik prosedürleri sona erdiği gerekçesiyle Trükiye’ye iade edilmek üzere Soesterberg'te bulunan bir cezaevine konulan Ali ve Leyla Karabulut'un, Türkiye’de siyasi nedenlerden dolayı 10 yıl kadar cezaevinde kaldıkları açıklandı. Cezaevinde yaşadıkları işkencelerden dolayı hâlâ doktor tedavisinde olduğu belirtilen Karabulut çiftinin 16 Kasım Pazar (bugün) Türkiye'ye iade edilecekleri bildirildi.

ALİ KARABULUT ÖLÜM ORUCUNDA

Avukatının verdiği bilgiye göre biri böbrek hastası iki çocuğu ve eşiyle Hollanda’da sınırdışı için cezaevine tutulan Ali Karabulut'un, ölüm orucuna başladığı açıklandı. Abisi Serdar Karabulut'u da ölüm orucu eyleminde yitiren Ali Karabulut’un ne su ne de şeker aldığı öğrenildi.

PARLAMENTO ÖNÜNDE PROTESTO

Gezi Dayanışması Platformu'ndan bir grup Hollanda Parlamentosu önünde "sınırdışı engellensin" içerikli bildiriler dağıtarak, pankartlı bir gösteri yaptı. Gösteri sırasında Sosyalist Parti Milletvekili Michel van Nispen protestocularla görüşerek bilgi aldı. Ali Karabulut ve ailesinin Türkiye'ye iade durumunu acilen parlamentoya taşıyacakları sözü verdi. Bir avukatla da görüşerek ilk etapta yurtdışı kararının durdurulması için neler yapılabileceğine dair bilgi aldı.

1,5 YAŞINDAKİ ERNESTO BÖBREK HASTASI

Ali ve Leyla Karabulut çiftinin Defne Naz (6 yaşında) ve Ernesto Serdar (1,5 yaşında) isimli çocukları var. Cezaevinde tutulan çocuklardan Ernesto’nun böbrek hastası olduğu ve anne Leyla Karabulut’un da Türkiye’de yaşadıklarından ötürü travma tedavisinin sürdüğü belirtiliyor.

AİHM KARARLARINA UYULMUYOR

İki çocuğun sınırdışı için cezaevlerinde tutulması uluslararası anlaşmalara göre aykırı. Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Halkları Mahkemesi’nin birçok defa çocukların cezaevinde tutulamayacağını belirten beyanları olmuştu. (Avrupa Postası)