''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.

 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde savcılıkça sorgulanmasının ardından tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Ahmet Mahmut Ünlü, mahkemeye çıkmadan önce şekerinin yükseldiği gerekçesiyle ambulansla kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi tamamlandıktan sonra yeniden getirildiği adliyede hakim karşısına çıkartıldı.

 

Hakim, mahkemedeki işlemlerin ardından Ünlü'nün tutuklanmasına karar verdi.

 

ÇETE TAKİBİNE TAKILDI

 

Bugün gazetesi'nde yayınlanan habere göre polis, Cübbeli Ahmet Hoca hakkındaki bulgulara Karagümrük Çetesi'ni takip ederken ulaştı. İddiaya göre Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri mahkeme kararı ile Karagümrük Çetesi'ni takibe aldı. Takip sırasında Ahmet Mahmut Ünlü'nün yakın adamlarının çete üyeleri ile görüştüğü tespit edildi. Zaman zaman Cübbeli'nin kendisinin de çete ile temas kurduğu anlaşıldı. Bu görüşmelerde tarafların şifreli konuşmalar yaptıkları anlaşılınca, polis mahkeme kararı ile Cübbeli Ahmet Hoca ve adamlarını da teknik ve fiziki takibe aldı.

 

Yapılan takip sonunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın kamuoyuna yansıyan şantaj amaçlı seks görüntülerini yayan kişilerin bulunması için Karagümrük Çetesi'nden yardım istediği saptandı. Cübbeli'nin yakın korumasının telefonu ile çete lideri olduğu öne sürülen Nejat Ergin ile yaptığı telefon görüşmesinde Ergin'in Ünlü'ye "Buyur hocam, emret hocam" diye hitap ettiği, Cübbeli'nin ise kendisi ile iki kayınbiraderinin görüşme yapacağını söylediği öne sürüldü. Bu görüşme üzerine Cübbeli'nin kayınbiraderleri çete üyeleri ile bir araya geldi ve Ahmet Mahmut Ünlü'nün taleplerini ilettiler. Bu buluşma polis kamerasına saniye saniye kaydedildi. Seks görüntüleri ile şantaj yapan kişinin Cübbeli'nin eski koruması Hamit Duysak olduğu öne sürüldü ve devreye giren mafya üyelerinin Uysak'ı darp ederkenki görüntüleri de kaydedildi.

 

TRAFİĞİ KORUMASI İDARE ETTİ

 

Soruşturmanın şok eden detayları Cübbeli'nin fuhuş trafiği ile ilgili. İddiaya göre yaşanan kadın trafiği yine teknik ve fiziki takibe takıldı. Cübbeli'nin sağ kolu ve karakutusu olarak bilinen Barış Sezer ve şoförü Mehmet Ali Melemez fuhuş yapması için Cübbeli'ye kadın temin ettiler. Takip boyunca Cübbeli'nin beş ayrı hayat kadını ile cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. Barış Sezek'in Cübbeli'ye kadın temin etmek için Kazakistan ve Fas'a gittiği anlaşıldı.

 

TELEFONDA ŞİFRELİ DİL KULLANDILAR

 

Zanlıların yaptığı şifreli konuşmalar da Savcılık tarafından deşifre edildi. Zanlıların hayat kadını için "Seyyit-Talebe", fuhuşa aracılık eden ve kadınlara verilen para için "Zekat" dedikleri iddia edildi. Şifreler telefon konuşma kayıtları ile zanlıların yaptıkları konuşmalar karşılaştırılarak çözüldü. Kadınlar için yapılan pazarlıkta ise "bu gömlekler 200 dolar tutuyor" gibi ifadeler kullanılmış.

 

BULUŞMA POLİS KAMERASINDA

 

Cübbeli'ye temin edilen kadınların önce fotoğrafının çekildiği, boy ve kilo ölçüleri alındıktan sonra Ünlü'ye gösterildiği, Cübbeli'nin beğenmesi durumundaysa kadınların buluşma evlerine götürüldüğü belirlendi. Cübbeli'nin beğenmediği kadınlardan birinin Özbekistan uyruklu Nargıza Razaeva olduğu belirtildi. Razaeva'yı fuhuşa zorladığı iddia edilen Cübbeli'nin sağ kolu Barış Sezer ile 5 Haziran 2011'de Fındıkzade'de buluşma anları da polis kamerasına yansıdı. (Zaman)