İngiltere'de İşçi Partili belediye meclisi üyesi Ayşegül Gürbüz seçilmesinden önce Adolf Hitler için 'tarihteki en büyük adam' tweet’i dahil olmak üzere antisemit söylemleri nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

salom.com’un haberine göre; Londra'nın 50 kilometre kuzeybatısında yer alan Luton'dan seçilen 20 yaşındaki Gürbüz, twitter hesabının kardeşi tarafından kullanıldığını ileri sürdü.

İşçi Partisi Gürbüz'e soruşturma açıldığını belirtti.

Geçen mayıs seçilen ve bölgenin en genç yasa yapıcısı olan Gürbüz, 2011 ve 2014 yılları arasında Hitler'i öven sözlerinden ayrı olarak; İsrail'in İran'ın nükleer bombasıyla haritadan silineceğini umduğunu ve Yahudilerin ABD'de bu kadar güçlü oluşlarının mide bulandırıcı olduğunu belirttiği paylaşımlar yaptı. Gürbüz, başka bir tweet’inde ise “Ed Miliband Yahudidir, hiçbir zaman İngiltere başbakanı olamaz” dedi.

Gürbüz’ün söz konusu Twitter hesabı kapanırken, İşçi Partisi antisemitizm ile ilgili skandallara sahne olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir parti üyesi aktivist daha benzer bir sebepten görevden alınmıştı.