Sosyal Demokrat Hınçak Partisi (SDHP) Merkez Komitesi tarafından KCK yönetimine Ermeni Soykırımı konusunda bir çağrı yapıldı

Açıklamada, “SDHP, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Sayın Bese Hozat’ın asılsız ve zararlı ifadelerini, ağır şekilde kınar ve kabul edilmez olduğunu vurgular” denildi.

Sosyal Demokrat Hınçak Partisi açıklaması şöyle devam etti:

“Sayın Hozat'a göre Ermeni, Rum ve Yahudi lobileri, Türkiye’de resmi devletin dışında oluşan paralel devletlerdir! onların amacı Türkiye’nin demokratikleşmesini engellemektir.

Bu acayip ifadeler, her şeyden önce, anayurdundan kökleri kazılmış ve soykırımına uğramış ermeni halkının bir buçuk milyon şehidine, Osmanlı İmparatorluğu ve mirasçısı İttihat ve Terakki’nin boyunduruğu altında ezilen, haklarından mahrum edilen ve aralarında, Sayın Bese Hozat’ın yönettiği parti tarafından özgürlüğünü savunduğu, Kürt halkı dâhil birçok halka karşı, en hafif deyimle, saygısızlıktır.

Sosyal Demokrat Hınçak Partisi adına, KCK yönetimini, bu konuda, tavrını ve görüşünü, herhangi bir şüpheye mahal vermeden, açık ve kesin bir şekilde ortaya koymaya, gelecekte böylesi nahoş durumların tekrarlanmasına izin vermemeye ve son olarak, Ermeni Soykırımı’nın Türkiye’de kabul edilmesi sürecine destek olmaya çağırıyoruz.” (Deniz Güneş / Demokrat Haber)