Lice'de heykeli kaldırılan PKK kurucularından Mahsum Korkmaz'ın ailesi, Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

PKK'nin kurucularından Mahsum Korkmaz'ın Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Sîsê (Yolçatı) köyünde bulunan PKK'lilere ait mezarlığa dikilen heykelinin yerinden sökülmesi ve  heykelin üzerine basarak poz veren askerler hakkında Mahsum Korkmaz'ın ailesi tarafından suç duyurusunda bulundu.

Korkmaz'ın ailesinin vekâlet verdiği avukatlar Keziban Yılmaz ve Hanım Karhan, bastıkları heykelin üzerinde poz verip, fotoğraf çektiren, bunu sosyal medya ve basın-yayın organları aracılığı ile kamuoyuna paylaşan askeri personeller, fotoğrafı çeken askeri personel ve diğer sorumlular hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar, heykele bu saldırıyı gerçekleştirip fotoğraf çekenler hakkında "Kişinin hatırasına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Başvuru dilekçesinde bölgede 90'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda binlerce insanın devlet yetkilileri tarafından toplu şekilde gömüldüğü hatırlatılarak, Korkmaz'ın da bunlardan birisi olduğuna dikkat çekildi.