CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan  İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü, Maltepe’de gerçekleşen mitingle son bulmuştu.

Adalet Yürüyüşü’ne katılan Semiha Günal ve Yetkin Günal ise miting sonrası HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne doğru devam eden yürüyüşlerini bugün tamamladı.

ETHA’da yer alan habere göre, Semiha Günal ve Yetkin Günal, vekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ve tüm tutuklu vekiller ile katledilenler, tutuklananlar, ihraç edilen emekçiler, şiddet gören kadınlar ve LGBTİ+’lar için yürüdüklerini belirtti.

Günal çifti, “Herkes için adalet” yazılı tişörtle 11 Temmuz’da başlattıkları yürüyüşe ilişkin “İnsanlar bizi güzel karşıladı” ifadesini kullandı.

Amaçlarının Edirne F Tipi’ne kadar yürümek olduğunu hatırlatan Günal çifti, “Hapishaneye doğru yürürken önce iki sivil polis geldi ardından kalabalıklaştılar. Neden yürüdüğümüzü sordular. Anlattık. Bu bizim hakkımızdı. Vicdan olarak bütün çocuklar için Türkiye’nin geleceği için yürüdüğümüzü söyledik” diye konuştu.

Gözaltına alınmadıklarını ancak yürüyüşe devam ederlerse haklarında soruşturma açılacağı yönünde polisin “uyardığı”nı kaydeden Günal, şu ifadeleri kullandı:

“Bir hedefle çıktık yola. 15 gün boyunca fiziksel olarak çok yorulduk ama değdi, yorgunluğumuz hiç önemli değil. Kendi çapımızda bir mücadele yürüttük. Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak başımızı yastığa koyduğumuzda rahatsız hissediyorduk, bunun için küçük de olsa bir şey yaptık.”