Malatya İnönü Ünversitesi’nde yapılan Hocalı etkinliğinde konuşan Doç. Dr. Taner Tatar, “Hepimiz Ermeniyiz diyen bir zümre var ya, ben gerçekten Ermeni olanlara bir şey demiyorum. Ama sevgili kadeşlerim, Ermeni olmayıp da Ermeniyim diyenlere veledi zina demekten başka bir yol kalmıyor” dedi.

Evrensel'in haberine göre, Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı, Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı, Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı'nın katıldığı etkinlikte açılışı yapan öğrenci saygı duruşuna "Başta ulu önder Mustafa Kemal olmak üzere, Başbuğ Alpaslan Türkeş ve tüm dava şehitlerimiz adına" sözleriyle çağrı yaptı. Ardından okunan İstiklal marşı ve Azerbaycan marşı sırasında ise etkinliğe katılanların bozkurt işareti yaptığı görüldü. Etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları Başkanı, üniversitelerde dik duracaklarını, Türklüğün varlığını koruyacaklarını söyledi.

TEKBİR GETİRİLİNCE SÖZLERİNİ YİNELEDİ

Daha sonra Doç. Dr. Taner Tatar sözü aldı. Tatar, Hocalı’da yaşananları anlattıktan sonra şöyle dedi: "Hepimiz Ermeniyiz diyen bir zümre varya, ben gerçekten Ermeni olanlara bir şey demiyorum. Ama sevgili kadeşlerim, Ermeni olmayıp da Ermeniyim diyenler veledi zina demekten başka bir yol kalmıyor."

Tatar, bu sözleri salonda tekbir sesleri ile karşılanınca devam etti: “Tekrar ediyorum ben Ermenilere bir şey demiyorum. Biz yaradılanı yaradandan dolayı severiz. Allah karşısında duranın, inkâr edenin karşısındayız, sonuna kadar da savaşırız. Allahın ekberliğini haykırmak bize şereftir."

Taner Tatar’ın sözleri bir kez daha salonda tekbir ile karşılandı.