“Bir kitap okudum hayatım değişti” sözü tersine döndü. Hanefi Avcı bir kitap yazdı hayatı değişti.

Ömrü boyunca sol örgütleri dinlemek, izlemek ve onlara karşı operasyonlar yapmakla uğraşmış biriydi. Muhafazakar, sağcı, hatta milliyetçi biriyken, zamanla daha dini bir çizgiye kaydı. Son yıllarda Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu biliniyor, çocuklarını da okullarında okutuyordu.

Ancak, ne olduysa cemaatle arası açıldı.

Sonra bir kitap yazdı. Ve bu kitapta şu ana kadar cemaatin hiç kanıtlanmamış ilişkileri hakkında somut, gerçek bilgiler dile getirdi.

Ardından, bu iddiaların üzeri seferberlik halinde yürütülen bir kampanyayla örtüldü. Kimse bu iddiaların, adı geçen kişilerin peşini süremedi. Bunu göze alamadı, hala alamıyor. İki yönlü bir etkisizleştirme operasyonu yapıldı.

Önce islami kesim, Avcı’nın bir sevgilisi olduğu üzerinden, ahlaki bir sorgulamayla iddiaların konuşulmasını engelledi. Ardından solcuların, Avcı’nın eski işkenceciliklerinin üzerine gitmeleri sağlandı. Böylece solcular da, yıllar sonra “eniştem beni niye öptü, ben neden şimdi bu adamın işkencelerini aramaya yönlendirildim” demeden,  Avcı’nın işkenceleri üzerine yazmaya, kitaptaki iddiaların örtülmesi operasyonuna bilinçsiz destek vermeye başladılar.

Avcı gözden düşürülüp, yazdığı iddialar konuşulmaz hale getirildi.

Ama yetmedi…

Ardından bir operasyonla yıllardır savaştığı sol örgütlerden birine, hem de Devrimci Karargah’a bağlı olarak tutuklandı. Aynı operasyonda, AKP karşıtı çalışmalarıyla bilinen, ancak Devrimci Karargah’la hiçbir ilişkisi olmayan, farklı farklı sosyalist yasal örgütlerden birçok insan da tutuklandı.

Yetmedi…

İddianameye konmamış olsa da, Devrimci Karargah’ın da Ergenekon’la bağlantılı olduğu yönünde yayınlar yapıldı…

Şöyle bir tablo oluşturuldu: Uzun yıllar sol örgütlere karşı savaşmış, birçok solcunun katlinden sorumlu Hanefi Avcı, Devrimci Karargahçıydı, Devrimci Karargah da Ergenekon tarafından yönlendiriliyordu…

Türkiye buna inandırıldı… Kimse ‘bu nasıl oluyor?’ diyemedi, diyemiyor?..

Biz de bu satırları, bu çelişkileri yazarken, “bizi de şimdi Ergenekoncu yaparlar”, tedirginliğiyle yazıyoruz… Ama başkaları aynı tedirginlikle yazamıyor, soramıyor…

Soru sormanın bile, her an Ergenekoncu, ya da Fethullahçı damgası yemek için yeterli olduğu bir ortamdayız...

BİZ SORALIM

Hanefi Avcı’nın sevgilisi, eski işkenceleri bir yana, peki kitapta yazdığı iddialar ne olacak?

Biz soralım?

Fethullah Cemaatinin Emniyeti yöneten imamı olduğu iddia edilen 'Kozanlı Ömer' diye bilinen Osman Hilmi Özdil kimdir? Nerededir? Bu iddialar araştırılmış mıdır?

 

NİHAYET İDDİANAME ÇIKTI

Devrimci Karargah operasyonunda tutuklanan Avcı için 20 yıl hapis talebinde bulunuldu.

"Devrimci Karargâh örgütüne yardım ve yataklık" iddiasıyla tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Haliç'te yaşayan Simonlar kitabı yayınlandıktan bir süre sonra Devrimci Karargah operasyonu kapsamında tutuklanan Avcı için örgüte yardım yataklık, vahim nitelikli silah bulundurmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve terörle mücadele edenleri hedef göstermek suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı 29 Eylül 2010 tarihinde tutuklanmıştı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hanefi Avcı’nın da adının karıştığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bazı gazetelere de yansıyan haberlere göre 130 sayfa olduğu öne sürülen iddianamenin bir numaralı sanığı Bilim ve Gelecek dergisi çalışanı Osman Baha Okar.

İddianamede 20 nolu sanık olan Hanefi Avcı hakkında, "Örgüte yardım yataklık, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçak ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’a muhalefet, gizliliği ihlali”nin de aralarında bulunduğu 6 ayrı suçlama yapıldığı öne sürülüyor. Avcı hakkında bu suçlardan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hanefi Avcı ile telefon görüşmeleri yaptığı öne sürülen Necdet Kılıç’a yönelik suçlama ise örgüte üye olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak.

27 Ocak’da mahkemeye ulaşan iddianame, mahkeme heyetince incelenmeye başlandı. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde 14’ü tutuklu, 22 kişi önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

DEMOKRAT HABER