"Ölümlere karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz" diyerek Kobani sınırına doğru yola çıkan İstanbul ve Ankara Tabip Odası yönetici ve üyesi olan hekimler polisler tarafından engellendi. Doktorlar kendilerine imzalatılmak istenen tutanakları imzalamadı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından organize edilen ve Kobani’deki IŞİD saldırıları nedeniyle mağdur olan insanlara yardım etmek amacıyla yaklaşık 40 kadar doktor İstanbul’dan yola çıktı. İlk durakları olan Ankara’ya ulaşan doktorlar, Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Kobani’de yaşanan savaşın son bulmasını isteyen doktorlar, yaralı olan insanlara yardım eli uzatılması gerektiğini belirtti.

Burada yaptıkları açıklamada, sınır güvenliğinin yaşam hakkına müdahalenin gerekçesi olamayacağına dikkat çeken doktorlar, sınırda bekletilen ve tıbbi müdahalenin gecikmesi nedeniyle10’u aşkın yaralının yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Doktorlar daha sonra slogan atarak yola çıkmak için otobüslerine bindi. Ankara Gölbaşı İlçesi’ne kadar gelen otobüs burada trafik polisleri tarafından durduruldu. Kendilerine yapılan yolculuğun yasal olmadığı ve bu konuda valilik kararı bulunduğunu belirtilmesi üzerine doktorlar düzenlenen tutanağı imzalamadı. Polis ekipleri yola çıkan kişilerin GBT kontrolünü yapmak için kimliklerini topladı. Otobüste yapılan arama sonrası ise, polis tarafından kimlikler tekrar teslim edilerek doktorlar yola devam etti.

Ankara’dan sonra Adana ve Gaziantepe uğrayacak olan doktorları taşıyan otobüs, daha sonra Şanlıurfa ve Suruç’a gidecek. Doktorlara geçtikleri illerden de katılımlar olacak.