Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin birer günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçundan başlatılan soruşturmada mahkemeye sevk edilen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasına yönelik HDP ve CHP’li vekilerden de tepki geldi.

HDP’Lİ PAYLAN: GAZETECİLİK VE DAYANIŞMA SUÇ DEĞİLDİR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, tutuklamaların talimatla yapıldığını belirterek, "Orada bir mahkeme yoktu. Orada hakim savcı yoktu. Orada Tayyip'in 3 memuru vardı. O ne derse yapıyorlardı. Bu tutuklamalar da böyledir. Talimatla olan tutuklamalardır. Gazetecilik ve dayanışma suç değildir. Dayanışanlara hadlerini bildirmek istiyorlar ancak biz dayanışmayı arttırarak devam ettireceğiz" dedi. 

CHP’Lİ TANRIKULU: BİZ BU İKTİDARA İNAT DAYANIŞMAYI YÜKSELTECEĞİZ 

Paylan'ın ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da bir hukukçu olarak 25 yıldır böyle bir karar görmediğini belirterek, "Bu kararları verenler de hukukçu! Onların hukukçu olduklarına inanmıyorum. Düşman hukukun da bile bir ahlak vardır burada bu hak bile yok. AKP siyaset ve hukuk alanını kısıtlıyor. Biz bu iktidara inat dayanışmayı yükselteceğiz" dedi.