Cumhuriyet'e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, kentten 14 gün önce ayrılmak zorunda kaldığını, HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, Şırnak Belediye Eş Başkanı DBP’li Serhat Kadırhan ve HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç’ın kendisinin evinde kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 55 gündür hukuksuzca sürüyor. Ev aramaları yapılıyor, kapılar kırılıyor, evler talan ediliyor. Arkadaşlarımız evlerinden zorla çıkarılan Şırnak’tan Kasrik boğazına kadar çadır kuran halkın yaralarını sarmak için bölgeye gitmek istedi. Önce evden çıkmalarına için vermediler. Daha sonra evden çıktıklarında etrafları zırhlı araçlar ve kobralarla sarılarak sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten haklarında işlem başlatılacağı belirtildi.” 

“ÖNCE GİRMEK YASAKTI ŞİMDİ ÇIKMAK DA YASAK” 

“1 saat kadar oyalamışlar bu sırada eve ekip gönderiyorlar. Arkadaşlarımız eve döndüklerinde evin kapısının kırılmış, evin darmadağın edildiği görmüşler. Arkadaşlarımızın kentten çıkmasına izin vermiyorlar. Açıkçası bu durumdan dolayı kaygılıyım. Önce girmek yasaktı şimdi çıkmak da yasak. Böyle bir hukuk yok.Bu yaşananlar dokunulmazlık tartışmalarının yansımaları. Bizim zaten dokunulmazlığımız yok. Bu yöntemle bir yere varamayacaklar.”

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ta devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonların 55'inci gününde devlet güvenlik güçleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in evine baskın yaptı. 

Evde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Şırnak Belediyesi Eş Başkanı Serhat Kadırhan ve HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç'ın evden çıkmasıyla evi basan özel harekâtçılar, evin anahtarının getirilmesine izin vermeyerek, kapıyı kırarak içeri girdi.