HDP’ye yönelik operasyonda 4 Kasım’da gözaltına alınan ve 104 gün tutuklu kaldıktan sonra geçen çarşamba günü tahliye edilen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, ailesini görmek için gittiği Şırnak’ta önceki gün savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Havalimanında beklediği oğlunun yeniden gözaltına alınarak tutuklanması üzerine fenalaşan anne Halime Encü, “Oğlumu benden kaçıranları affetmeyeceğim” diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar doktor kontrolünde tutulan anne Halime Encü, Cumhuriyet’en Mahmut Oral’a yaşadıklarını anlattı.

Halime Encü, oğlu Ferhat Encü’-nün tahliye edilmesiyle buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, “Oğlumu karşılamak için oraya gitmiştim. Bizi zor kullanarak bir köşeye sıkıştırdılar, onu görmemize imkân bırakmadılar. Biz ne olduğunu hiç bilemedik. Oğlumu gözaltına alıp, kaçırırcasına tekrar adliyeye götürdüler. Bombalarla katledilen çocukların faillerini yargılamayan, onları koruyan hukuk ve adalet, Ferhatımı tekrar tutukladı. Çok öfkeliyim. Asla onları, oğlumu benden kaçıranları affetmeyeceğim. Onlara hakkımı helal etmeyeceğim” diye konuştu.

Ferhat Encü’nün kardeşi Veli Encü ise “Hukuk sistemi, yargı böyle olduğu sürece Türkiye’de hiçbir katliamın, hiçbir suçun, failleri asla açığa çıkmayacaktır” diye konuştu.