HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç farklı fezleke dosyasından dolayı ifadeye çağrıldı.

Fezlekelerden biri Encu’nun, HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez’le birlikte ‘sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği’ gerekçesiyle düzenlendi.

Bir diğeri yine Aycan İrmez ile birlikte günlerce devam eden ve birçok can kaybının yaşandığı sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekçesiyle yapılan yürüyüşe katılmış olması.
 
Üçüncü ifade çağrısının nedeni ise kaldığı eve giren, evde izin belgesi dahi göstermeden arama yapıp, evdeki diğer kişilere şiddet uygulayan güvenlik güçlerine karşı gelmesi. Şu ana kadar Encu hakkında düzenlenen on yedi fezleke dosyasından altısı hakkında başsavcılıklarca ifade çağrısında bulunuldu.
 
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç dosya hakkında yaptığı bu ifade çağrılarında önce Encu, telefon bağlantısı ile katıldığı programlarda bölgede yaşanan savaşı ve düşüncelerini aktardığı, sosyal paylaşım ağı tweeter’dan yaptığı paylaşımlar ve sokağa çıkma yasağını ihlal etme gerekçeleriyle de ifadeye çağrılmıştı.

Encu daha önce olduğu gibi bu ifade çağrısına da uymayacağını ve ifade vermeye gitmeyeceğini belirtti.

(Kaynak: Evrensel)