HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Hurşit Külter'in nerede olduğunu iktidar partisi biliyor, Saray biliyor, bununla yeni bir dönemin startını vermek istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta 27 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için Kurdi-Der'in çağrısıyla basın açıklaması yapıldı.

Külter için Adana'da yapılan eylemde konuşan HDP Milletvekili Beştaş, "7 bin 500 güvenlik personelinin olduğu bir ilde bir siyasetçi nasıl kaybolur?" diye sordu.

‘HER ŞEYİ YASAKLAYAN İKTİDAR, ZORLA KAYBETTİRMEYE İZİN VERİYOR’

Beştaş, "Her şeyi yasaklayan iktidar, zorla kaybettirmeye izin veriyor. Şırnak'a resmi rakamlara göre 7 bin 500 asker sevkiyatı yapılmıştır. JÖH'üyle, PÖH'üyle, Şırnak tam bir abluka altındadır. Nüfusu neredeyse aşan bir oranda güvenlik personeli oraya görevlendirilmiştir. Peki bu güvenlik personeli, bu kolluk gücü, bu jandarma orada ne yapıyor?” dedi.

Gözaltına alındığına ilişkin görgü tanıkları olan Külter'in akıbetinin açıklanmasını isteyen Beştaş, “7 bin 500 güvenlik personelinin olduğu bir ilde bir siyasetçi nasıl kaybolur?" diye sordu.

SADAT ÖRGÜTÜ JİTEM YERİNE Mİ İKAME EDİLMİŞTİR’

Hurşit Külter'in kaybolmasında son dönemde Kürt illerinde süren savaşta görev aldıkları ortaya çıkan kontrgerilla örgütü SADAT'ın sorumlu olup olmadığının açıklanmasını isteyen Beştaş, "Kendilerinin, bu günlerde SADAT örgütü konusundaki suskunluğuyla Hurşit Külter konusundaki suskunluğu arasında bir bağ var mıdır gerçekten?
“Bu SADAT örgütü, 1990'lı yıllarda kurulan JİTEM'in yerine mi ikame edilmiştir? Lice'de 33 köylüyü yakmaya çalışan kurum, kuruluş, yapı, adı ne olursa olsun bunlar kimdir?" sorularına yanıt istedi.

Açıklama sırasında bayrak açan grup, ırkçı sloganlar atarak provokasyon yaratmaya çalıştı.

Konuşmasını gruba seslenerek sürdüren Beştaş, "O bayrağı sallayan arkadaşlar, gelin, dinleyin. Sizin bir evladınız kaybolursa, 49 gün haber alamazsanız, bunun hesabını kime soracaksınız? Biz 49 gündür kaybolan bir yöneticimizin akıbetini soruyoruz" ifadelerini kullandı.

27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.


(Kaynak: ETHA)