Nusaybin'de bulunan HDP milletvekili Ali Atalan, YPS'nin kentteki tüm silahlı güçlerini çektiğini açıklamasına rağmen operasyonların sürdüğünü belirtti, "Madem bu operasyonlar, kentteki silahlı güçlere karşı yapılıyordu. Askeri güçler çekildiği halde neden bu operasyonlar sürüyor?" diye sordu. 

ANF’nin haberine göre; operasyonların derhal durdurulmasını isteyen Atalan, yaralı ve sivillerin katledilmemesi için tüm halkı Nusaybin'le dayanışmaya çağırdı.

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart'tan bu yana sürdüğü Nusaybin'de bulunan Atalan, "YPS güçleri silahlı birimlerini çektiğini açıkladı. Ancak askeri operasyonlar sürüyor. Kentin birçok noktasından patlama, silah sesleri geliyor" dedi.

Atalan, "AKP/Saray'a bağlı güçler, buradaki silahlı güçlere yönelik operasyon yaptıklarını söylemişti. Demek ki böyle değil. Kentin belirli bir bölümünü ortadan kaldırmaya yönelik bir askeri operasyon görülüyor" diye konuştu.

NUSAYBİN-KAMIŞLO

Şehrin bir bölümünün İpek Yolu'nun Bagok dağı tarafına taşınacağı, yıkılan mahalleler ile Kamışlo'nun İpekyolu'na yakın bölümünde tampon bölge oluşturacağı yönünde söylentilerin dolaştığını söyleyen Atalan, "Gelişmeler, böylesi bir amacı taşıdıklarını gösteriyor" dedi.

Nusaybin ile Rojava'nın Kamışlo kentinin aynı tarihsel ve kültürel dokunun parçaları olduğunu belirten Atalan, "Bu tarihsel ve kültürel dokuyu ve birlikteliği de ortadan kaldırarak yapay şehirler yaratmak istiyorlar" diye konuştu.


Operasyonların sürdüğü mahallelerde yaralı ve sivillerin olduğu yönünde kendilerine bilgi geldiğini ancak iletişim olmadığı net bilgiler alamadıklarını belirten HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, halka da çağrı yaptı, "Operasyonların durdurulması, sivil insanlarımızın yaşamlarını yitirmemesi için halkımızın Cizre'de olduğu gibi Nusaybin'e gelmesini istiyoruz. Acil eylem çağrısı yapıyoruz. Seferberlik ruhu ile Nusaybin'e sahip çıkarsak, operasyonları durdurabiliriz" dedi.